FOTO Brod s 30 ljudi udario u hrid kod Splitskih vrata

Foto: MPPI

Jutros u 05:11 službenici MRCC-a Rijeka zaprimili su dojavu zapovjednika putničkog broda koji je prijavio nasukavanje na hridi kod Splitskih vrata tijekom plovidbe iz Bola u Kaštela, s ukupno 30 ukrcanih osoba (posada i putnici), objavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

"Nedugo nakon prve dojave zapovjednik nasukanog broda izvijestio je MRCC Rijeka o troje ozlijeđenih putnika za koje je zatražena hitna medicinska evakuacija, slijedom čega su u akciju isplovili službenici lučke kapetanije iz Ispostave Milna s djelatnicima HMP Supetar.

Ozlijeđene osobe su s liječničkom pratnjom prevezene brodicom za hitan medicinski prijevoz u splitsku Gradsku luku, gdje su ih preuzeli djelatnici HMP Split. Nakon dolaska zamjenskoga putničkog broda istog vlasnika, svi preostali putnici, njih 25, prevezeni su u splitsku Gradsku luku, te upućeni na pregled u KBC Split.

Službenici splitske Kapetanije te ILK Milna na poziciji nasukavanja preliminarnim očevidom ustanovili su kako nema onečišćenja mora i morskog okoliša, dok je na brodu dužine 15 metara utvrđeno oštećenje trupa, u predjelu pramca. Vlasniku broda naloženo je da organizira komercijalno odsukavanje i tegalj do sigurnog veza, gdje će se nastaviti očevid o uzrocima ove pomorske nesreće", objavilo je Ministarstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.