RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

FOTO I VIDEO Ogromne kolone u oba smjera na A1. Prema Splitu 14, prema Zagrebu 5 km

Foto: HAK i HAC

Nakon što je oko devet sati zbog požara na teretnom vozilu bio prekinut promet na autocesti A1 Zagreb - Ploče - Karamatići između čvorova Ogulin i Brinje u smjeru Dubrovnika, sada se na tom dijelu vozi jednom trakom, a kolona je duga oko 14 kilometara, izvijestio je HAK.

Prema informacijama PU karlovačke, oko 8:30 sati zapalio se kamion na zaustavnoj traci, 600 metara prije odmorišta Modruš. Promet se odvijao pretjecajnom trakom, no zbog velikog izdimljavanja oko devet sati je obustavljen.

Prema prvim informacijama, ozlijeđenih nema, ali teretno je vozilo bilo u plamenu i nastala je velika materijalna šteta. Promet autocestom bio je zatvoren u smjeru juga do 9:24 sati i išao je obilazno: čvor Ogulin - čvor Brinje.

"Naši radnici iz tehničke jedinice Ogulin radnim strojem (kombinirka) uklonit će ostatke vozila na zaustavni trak da bi se omogućilo odvijanje prometa po dvije prometne trake", objavili su naknadno iz HAC-a.

Na autocesti je i političar iz stranke Fokus Davor Nađi. Prema snimci koju je objavio, vidljivo je da je promet skroz blokiran u tom trenutku.

Stvoren je hitni koridor, a kako je napomenuo, neki to koriste kako bi vozili sredinom ceste.

"Ljudska glupost je fascinantna! Autocesta zatvorena zbog požara, imaš barem 3 znaka koja ti to govore, formiran koridor za hitne službe, a hrpa debila se nađe pametno po sredini ceste prolaziti cijelu kolonu. Iako ne možeš dalje jer je autocesta ZATVORENA", piše Nađi.

 
 

Prometna nesreća i u drugom smjeru

Nešto kasnije, kako javlja HAK, došlo je do prometne nesreće i u drugom smjeru. Tamo je kolona 5 kilometara.

"Prometna nesreća je na 181. km između čvorova PERUŠIĆ i GOSPIĆ u smjeru Zagreba, a kolona je oko 5 km (između odmorišta Jadova i čvora Gospić)", piše HAK.

Foto: Fb/ Policija zaustavlja: Krapinsko-zagorska županija

Ovako stoji u izvješću HAK-a u 12:35.

Zbog požara na vozilu na autocesti A1 Zagreb - Ploče - Karamatići između čvorova Ogulin i Brinje u smjeru Dubrovnika vozi se jednom trakom u koloni dugoj oko 14 km, između čvorova Perušić i Gospić u smjeru Zagreba kolona je oko 5 km (posljedica prometne nesreće na 181. km).

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC36 Popovača - Sisak između mjesta Potok i Stružec vozi se jednom trakom, naizmjence. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima i na graničnim prijelazima.

Autocesta A1 Zagreb - Ploče - Karamatići

  • vozilo u kvaru je na 95. km između čvorova Ogulin i Brinje u smjeru Dubrovnika te se vozi jednom trakom uz ograničenje brzine;
  • zbog požara na vozilu između čvorova Ogulin i Brinje u smjeru Dubrovnika vozi se jednom trakom. Kolona je oko 14 km;
  • između čvorova PERUŠIĆ i GOSPIĆ u smjeru Zagreba kolona je oko 5 km;
  • povećana je gustoća prometa između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u oba smjera te između čvora Rovanjska i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba gdje se vozi usporeno u koloni u pokretu
  • na naplatama Lučko i Demerje prema Zagrebu kolone su oko 1 km

A6 Rijeka - Zagreb

  • vozilo u kvaru na 13.+700 km u zoni radova na Zečevim Dragama između čvora BOSILJEVO II i čvora VRBOVSKO u smjeru Rijeke

Autocesta A7 Rupa - Rijeka - Žuta Lokva

  • povećana je gustoća prometa između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krčkog mosta

Jadranska magistrala (DC8)

  • pojačan je promet na prilazima gradovima i turističkim odredištima, osobito na dionicama Crikvenica - Novi Vinodolski, Zadar - Šibenik, Split - Omiš - Makarska i Dubrovnik - Cavtat gdje se mjestimice vozi usporeno u kolonama

Istarski ipsilon

  • vozi se usporeno u koloni kod tunela Učka i kod čvora Matulji u smjeru Rijeke

Krčki most

  • povećana je gustoća prometa u oba smjera, a vozilima koja se kreću u smjeru Crikvenice i Novog Vinodolskog preporučuje se izlaz na čvoru Križišće
  • kolona u oba smjera je između čvora Šmrika i Omišlja

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.