FOTO Makarski GSS-ovci spasili stranog planinara

HGSS Stanica Makarska izvijestila je da su jučer spasili stranca.

"Dana 5. rujna 2024. godine, u 19:15 sati, HGSS Stanica Makarska zaprimila je poziv za ispomoć pri spašavanju i transportu unesrećene osobe koja se nalazila na teško pristupačnom terenu u predjelu Vruja. Riječ je o stranom državljaninu koji je prilikom rekreativnog planinarenja zadobio ozljede koje su onemogućile njegov daljnji siguran i samostalni povratak.

"14 spašavatelja krenulo u akciju"

Na teren je odmah upućeno 14 spašavatelja iz HGSS Stanice Makarska, koji su, opremljeni potrebnom tehničkom opremom i uz maksimalnu opreznost, krenuli prema unesrećenom. Zbog teškog terena, koji je poznat po liticama i gustoj vegetaciji, akcija spašavanja zahtijevala je dodatnu koordinaciju i suradnju s Hitnom medicinskom pomoći (HMP) Makarska.

Nakon što su spašavatelji došli do unesrećene osobe, pružili su joj prvu pomoć i pripremili je za transport. Unesrećeni je sigurno transportiran do najbliže prometnice, gdje ga je u 20:00 sati preuzela ekipa HMP-a. Osoba je potom prevezena u bolnicu na daljnju medicinsku obradu i zbrinjavanje", opisali su.

Poručuju da je ovo treća akcija spašavanja koju je HGSS Stanica Makarska odradila u posljednja tri dana, što ukazuje na intenzivan tempo rada, osobito s obzirom na kraj turističke sezone, kada je broj rekreativaca i turista na ovom području i dalje značajan.

"Spašavatelji HGSS Stanica Makarska  spremani su za svaku situaciju, bez obzira na uvjete na terenu. Uvijek nam je prioritet brzo reagirati i osigurati sigurnost svih uključenih", dodaju.

HGSS Stanica Makarska u uspješnoj akciji spašavanja stranog državljanina Dana 5. rujna 2024. godine, u 19:15 sati, HGSS...

Objavljuje HGSS Stanica MakarskaČetvrtak, 5. rujna 2024.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.