FOTO Muškarac se autom zabio u ogradu kod izraelskog veleposlanstva u Tokiju

Foto: EPA

Japanska policija uhitila je muškarca koji je jutros automobilom udario u ogradu u blizini izraelskog veleposlanstva u Tokiju, a u izgredu je ozlijeđen policajac, objavili su tamošnji mediji.

Na televizijskim snimkama vidi se manji automobil tamne boje kako udara u ogradu na raskrižju stotinjak metara udaljenom od izraelskog veleposlanstva. Uhićen je muškarac u pedesetim godinama, navodno pripadnik krajnje desničarske skupine, pišu neka japanska glasila.

Svjedok: Čuo sam udarac i izašao provjeriti

Japanske krajnje desničarske organizacije u pravilu nisu kritične prema Izraelu i ne smatraju ih antisemitskima. Glasnogovornik vatrogasne službe rekao je za AFP da je zaprimio žuran poziv za pomoć u 11:57 (3:57 po srednjoeuropskom vremenu). Policija nije htjela komentirati, a izraelsko veleposlanstvo zasad nije dostupno.

"Čuo sam da je nešto udarilo i izašao provjeriti. Tada sam vidio ozlijeđenog policajca koji je bio blizu ograde na cesti. Čini se da je krvario", rekao je svjedok, zaposlenik obližnjeg restorana, za javnu televiziju NHK.

Zemlje diljem svijeta pojačale su sigurnost oko izraelskih diplomatskih predstavništava nakon početka rata Izraela i Hamasa. Izrael je 27. listopada proveo sveobuhvatnu kopnenu ofenzivu u Pojasu Gaze kako bi uništio Hamas, koji je 7. listopada napao izraelski teritorij pri čemu je poginulo 1200 ljudi, većinom civila, objavile su izraelske vlasti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.