FOTO Na gradilištu POS stanova u Varaždinu otkriven ilegalni deponij otpada

Foto: Grad Varaždin

Na gradilištu u Ulici Ivana Nepomuka Petrovića u Varaždinu, na kojem će se graditi POS stanovi, prilikom iskopa temelja i prostora za garažu otkriven je ilegalni deponij otpada, većinom s Gradskog groblja, objavljeno je danas.

"Gdje god kopamo u gradu Varaždinu, iskopamo smeće", rekao je gradonačelnik Neven Bosilj te podsjetio da je i prilikom izgradnje sortirnice na Motičnjaku bilo gotovo 10.000 tona ilegalno odloženog otpada.

Istaknuo je da je na novootkrivenom deponiju zasad iskopano 600 tona ilegalnog otpada, ali da se očekuje da će sve zajedno biti tisuću tona.

"U otpadu je pronađen tiskani primjerak Varaždinskih vijesti iz prosinca 2002. U to vrijeme gradonačelnik Grada Varaždina bio je Ivan Čehok, direktor Parkova Miljenko Ptiček, a šef komunalnog redarstva Robert Briški. Trpali su otpad na Motičnjaku, pa su ga malo zakopali i tu, uz kuće, kraj našeg groblja. Vjerojatno su se zato i toliko protivili ideji i gradnji POS naselja na ovoj lokaciji, da ne bi sve ovo izašlo na vidjelo", izjavio je Bosilj.

"Izvođač radova ima sada obvezu pronaći tvrtku koja će zbrinuti taj otpad. Cijene se kreću od 100 do 200 eura po toni, što znači da će ukupan trošak biti 100 do 200 tisuća eura", rekao je Roman Veršić iz Javne ustanove Gradski stanovi, zadužene za investitorske poslove na izgradnji POS stanova.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković naglasio je da se već tri i pol godine rješavaju problemi i ostavština prethodne gradske vlasti.

"Iza nas vidite ostavštinu bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka - brdo smeća uz brdo bala koje već rješavamo i on će po tome biti zauvijek zapamćen u Varaždinu, zajedno sa svojim suradnicima", kazao je Marković poručivši Čehoku "da zauvijek prestane pričati o smeću".

Bosilj je danas najavio da će 1. listopada biti objavljena lista za POS stanove te da će prvih 180 prijavitelja na listi na kojoj ih je više od 800 kroz iduće tri godine imati mogućnost kupnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.