FOTO Nestala cesta kod Jablanice, pruga visi u zraku

Foto: Čitatelj Indexa

Kako javlja Klix, kod Komadinovog vrela, nedaleko od Jablanice, cesta je potpuno nestala zbog bujica i odrona koji su pogodili to područje. Na fotografiji koju je Indexu poslao čitatelj vidi se i kako željeznička pruga visi u zraku jer je voda odnijela tlo ispod nje.

>> Razvoj događaja pratite na Indexu

To potvrđuje raniju informaciju da je Jablanica odsječena od ostatka Bosne i Hercegovine i s južne strane, odnosno iz pravca Mostara.

Nešto ranije Gorska služba spašavanja (GSS) Jablanica pozvala je stanovnike da se jave za pomoć GSS-u i vatrogascima kako bi zajedničkim snagama pokušali spasiti ugrožene zbog poplava koje su izazvale obilne padaline tijekom noći. Potvrđeno je da je Jablanica u potpunosti blokirana.

"Policija nas je obavijestila da je blokirana i pruga. U Jablanicu se trenutno ne može ni ući ni izaći. Fiksni telefoni rade, ali mobilna telefonija nema signala", kazali su iz GSS-a.

Zbog velikih bujica i odrona, ugroženo je mnogobrojno stanovništvo, a prema dostupnim informacijama, velik je broj ranjenih i nestalih osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.