FOTO Oca i 9-godišnjeg sina spasili su HGSS-ovci, objavljena slika njihovog SUP-a

Foto: Ministarstvo mora

NACIONALNA središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pronalasku nestalih oca i sina na otoku Krku, priopćeno je iz Ministarstva.

Dojavu o pronalasku nestaloga državljanina Republike Njemačke i njegovog maloljetnog sina u MRCC Rijeka javila je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), čiji su pripadnici danas oko 15 sati pronašli dvojicu nestalih na otoku Krku, gdje je od jutros trajalo opsežno koordinirano pomorsko i kopneno traganje.

Službenici Lučke ispostave Novi Vinodolski preuzeli su spašene od pripadnika HGSS-a u uvali Sršćica na otoku Krku, nedugo nakon njihovog pronalaska, nakon čega su ukrcani na spasilačku brodicu ispostave te prevezeni u Novi Vinodolski, gdje ih je dočekala supruga i majka.

Na poziciji ukrcaja spašenih Nijemaca utvrđeno je da nisu zadobili tjelesne ozljede, a otac dječaka odbio je liječničku pomoć, čime je ova akcija traganja i spašavanja uspješno okončana, kažu iz Ministarstva.

"Živi su i zdravi"

"Živi su i zdravi, nađeni na obali Krka", ranije je rekao lučki kapetan.

"Pronađeni su i dobro su te je u tijeku prebacivanje u brod Lučke kapetanije i transport prema njihovu odredištu", rekla je Hini Ana Matijašević iz Ministarstva.

Isplovili jučer oko 17 sati

U subotu navečer u 20:40 službenici MRCC-a Rijeka zaprimili su poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice, koji je javio o kašnjenju u povratku dvojice gostiju, oba državljana Republike Njemačke. Oni su oko 17 sati isplovili na dasci za veslanje (SUP) u smjeru otoka Krka na kupanje.

"Informacije o svrsi i smjeru veslanja nestalih dojavitelj je saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura", priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Odmah nakon dojave, obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH. Sinoć i noćas službenici LI-ja Novi Vinodolski i PPAP-a Rijeka izvršili su površinsko traganje za nestalima uz obalni rub, od Vrbnika do Male luke.

"Također je pretražen dio akvatorija Velebitskog kanala između Smokvice i otoka Krka, a traganje je zbog smanjene vidljivosti i vremenskih uvjeta privremeno obustavljeno noćas oko dva sata i nastavljeno je jutros, 10. srpnja od 05:00", dodaje se u priopćenju koje je objavljeno ovog jutra.

Jutros oko 10 sati kod Krka su nađeni daska i jedno veslo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.