FOTO Sportskom direktoru Osijeka propucan auto sa sedam metaka. On se oglasio

Foto: PIXSELL/Borna Jaksic, NK Osijek

Noćas je propucan automobil sportskog direktora Osijeka, Portugalaca Josea Bota na parkiralištu u Osijeku.

"Operativno dežurstvo I. PP Osijek s ispostavom Čepin je danas u 8:57 zaprimilo dojavu o oštećenom vjetrobranskom staklu na osobnom automobilu u središtu Osijeka, Šamačka 7.

Na mjestu događaja utvrđeno je da je prednje vjetrobransko staklo na osobnom automobilu, koji je na korištenju kod djelatnika Nogometnog kluba Osijek, oštećeno hicima iz vatrenog oružja. Očevid je i dalje u tijeku, a policija poduzima sve mjere i radnje kako bi rasvijetlila prijavljeni događaj", kazali su tijekom poslijepodneva iz PU osječko-baranjske.

Sportski direktor Osijeka: Ne pada mi na pamet napustiti grad i klub

Boto se jutros kratko oglasio. Za Facebook stranicu Bijelo-plava birtija, koja prati događanja oko NK Osijeka, rekao je da mu ovaj događaj daje dodatan motiv da ostane.

"Ne pada mi na pamet napustiti grad i klub, ovo mi samo daje dodatni motiv", kratko je poručio Boto iz Portugala.

Riječ je o automobilu marke VW Arteon, koji je bio parkiran u prolazu između dviju zgrada u Šamačkoj ulici u Osijeku, gdje stanuje i sam Boto. U vjetrobransko staklo na mjestu vozača ispaljeno je sedam hitaca. 

 

Jučer otišao na odmor u Portugal

Ovo je prvi vidio Botov suradnik, njegov sunarodnjak Alfredo Almeida, kojeg je Boto nedavno postavio na mjesto koordinatora omladinske škole Osijeka.

Almeida je jučer odvezao Bota u Zagreb, odakle je ovaj odletio na kraći godišnji odmor u Portugal, a Almeida se vratio u Osijek i ostavio automobil gdje ga inače i Boto ostavlja.

Tko je Jose Boto?

Jose Boto je portugalski sportski direktor koji je osam godina radio u Benfici kao šef skautske službe, a nakon toga je isti posao obavljao u Šahtaru iz Donjecka. 

Prije nego što je u siječnju stigao u Osijek, radio je kao sportski direktor u grčkom PAOK-u.

HNS: Najoštrije osuđujemo. Ovo je zastrašujući čin

Hrvatski nogometni savez je najoštrije osudio incident koji se dogodio u Osijeku gdje je propucan automobil kojim se koristi sportski direktor NK Osijeka Jose Boto.

"HNS najoštrije osuđuje ovaj incident te poziva nadležne institucije da rasvijetle sve okolnosti ovog kaznenog djela kako bi počinitelji snosili odgovornost za ovaj zastrašujući čin", navodi se u priopćenju koje je objavljeno na službenim stranicama HNS-a.

"HNS će biti u komunikaciji s NK Osijek te pružamo maksimalnu podršku Botu i klubu nakon ovog duboko uznemirujućeg incidenta te ćemo kroz komunikaciju s nadležnim tijelima naglasiti važnost rješavanja ovog slučaja kako bi se poslala snažna poruka da je hrvatsko društvo sigurno te da su ovakve poruke i zlodjela apsolutno neprihvatljivi i nedopustivi", dodaje se u priopćenju HNS-a.

NK Osijek: Molimo sve koji nešto znaju o ovome da se obrate policiji

Posljednji se oglasio i NK Osijek.

"Zgroženi smo ovim incidentom i izražavamo punu podršku našem sportskome direktoru Joseu Boti te molimo sve koji imaju eventualna saznanja o ovom nemilom događaju da se obrate policiji.

NK Osijek neće izlaziti s dodatnim izjavama dok traje istraga kako bi nadležna tijela mogla neometano obavljati svoj posao", kratko je priopćio Nogometni klub Osijek.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.