FOTO Od sinoć gori na Karepovcu, zapalila se veća količina glomaznog otpada

Foto: Čitatelj Indexa

Sinoć oko 22 sata buknuo je požar na odlagalištu otpada Karepovac u Splitu, a gašenje požara je i jutros u tijeku. Premda je do ponoći na području Karepovca palo desetak litara kiše, požar je i dalje aktivan te nije izgledno njegovo skoro gašenje, izvijestio je sinoć portal Dalmacija danas.

Požar se brzo proširio na raslinje van odlagališta, a na intervenciji je bilo 5 vozila JVP-a Split s 10 vatrogasaca, DVD Split s 2 vozila i 6 vatrogasaca, DVD Žrnovnica s 2 vozila i 6 vatrogasaca, DVD Solin s 1 vozilom i 3 vatrogasca i DVD Vranjic s 1 vozilom i 3 vatrogasca.

 

Dio vatre u početku požara se proširio izvan granica odlagališta, nošen udarima juga od oko 90 km/h. Srećom, vatrogasci i kiša su barem taj dio požarišta ugasili, no aktivan je i dalje požar na samom odlagalištu.

"Gori ogromna hrpa otpada, to je nenormalno. Ovo će se gasiti sigurno još sutra cijeli dan, minimalno", rekao je stanovnik Mejaša za Dalmaciju danas.

Čitatelj Indexa: Još uvijek gori Karepovac

"Još uvijek gori Karepovac", javio je čitatelj Indexa, koji je poslao fotografije od jutros na kojima se i sada vidi dim.

Buknulo u neposrednoj blizini azila: "Psi neprestano laju"

Dalmacija danas je izvijestila da vatra gori u neposrednoj blizini nedavno izgrađenog azila za pse. Grad Split je uložio značajna sredstva za zbrinjavanje zlostavljanih pasa iz Stobreča.

"Vatra je nekoliko desetaka metara od njihovih bokseva i životinje neprestano laju", kazao je čovjek koji živi neposredno uz Karepovac.

Vatrogasci jutros gase požar

Iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra (ŽVOC) su za Slobodnu Dalmaciju kazali da je gašenje požara na Karepovcu još u tijeku.

Gori veća količina glomaznog otpada pa je gašenje otežano.

Zapovjednik splitskih vatrogasaca: Trebat će nam cijeli dan za sanaciju, građani zatvorite prozore

Mario Mikas, glavni splitski vatrogasni zapovjednik, rekao je za Dalmatinski portal da nema mogućnosti širenja požara glomaznog otpada.

"Ima još dosta izdimljavanja, trebat će nam cijeli dan za sanaciju", rekao je Mikas.

Također, šef splitskih vatrogasaca je za Dalmatinski portal rekao da su obavijestili Nastavni zavod za javno zdravstvo te je na građane apelirao da zatvore prozore ako se osjete neugodni mirisi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.