FOTO Srbin pao kod Bajakova. Pokušao prošvercati 945 šteka cigareta

Foto: Carinska uprava

Danas su na graničnom prijelazu Tovarnik carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar izdvojili su radi kontrole teretno vozilo srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. U vozilu se legalno prevozio tekstil i oprema za tekstilnu industriju od pošiljatelja iz Srbije za primatelja u Francuskoj.  

Detaljnim pregledom vozila i robe utvrđeno je da se u tovarnom prostoru između deklarirane robe nalaze 23 kartonske kutije ispunjene cigaretama. Pregledom sadržaja pronađenih kartonskih kutija utvrđeno je da se u njima nalazi ukupno 189.000 komada (945 šteka) raznih vrsta cigareta s markicama Republike Srbije, a za koje vozač ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu, objavila je Carinska uprava.

Vozač je kazneno prijavljen

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz članka 257. Kaznenog zakona, protiv vozača je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru podnesena kaznena prijava.

Uslijed pokušaja nezakonitog unosa cigareta pronađene cigarete su oduzete, a kao sredstvo počinjenja kaznenog djela oduzeto je vučno i priključno vozilo i roba korišteni za krijumčarenje duhanskih proizvoda, priopćila je carina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.