FOTO Srpska vojska drži vježbu. Vučić: Sve je novo, modernizirano. A sjetite se 2013.

Vojska Srbije održava vojnu vježbu "Zastava 2024" povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" prikazani su brojno naoružanje i vojna oprema. Tamo je bio i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

"Želim se zahvaliti svim gostima i reći da sam ponosan na vojsku i na sve što smo učinili. Iako sam netko tko uvijek kritizira, razumije se da sam na mnoge stvari ponosan. Ne postoji nijedna stvar na koju sam ponosan kao što sam na vojsku. Plaća vojnika bila je prije deset godina 330 eura, a danas je četiri puta veća. Danas imamo 4-5 puta više dronova prikazano nego prošli put", rekao je Vučić.

Kako je rekao, Srbija kupuje od Francuza "najnoviju i najmoderniju verziju borbenih aviona Rafale 4.1", te je dodao da su u tijeku razgovori o paketu naoružanja koje će imati.

"To je najnovija verzija 4.1, koja je prije mjesec dana pripremljena za francusku vojsku. Dakle, najnovija i najmodernija verzija. Imaju najsuvremenije radarske sustave i najbolju zaštitu. Mi smo kupovali sve najbolje. I kod nas je sve novo, modernizirano, obratite pažnju na naše helikoptere, svi su naoružani. To ne služi nama za predstavu i za slikanje, već za stvarno odvraćanje onih koji žele izvršiti agresiju na našu zemlju", poručio je Vučić.

"Vojnici 2013. godine nisu imali čizme"

Potom je usporedio današnji vojni prikaz s mitingom koji je organizirao 2013. godine kao tadašnji ministar obrane.

"Sjećate se onog što sam 2013. osobno organizirao, to je bio aviomiting srpskih aviona, lovaca visoke generacije nije bilo. Naši heroji su ginuli zato što nisu imali nikakvu šansu. O novim radarima iz Francuske da ne govorim. Što se tiče stanja vojnika, tada nisu imali čizme. Pogledajte kako nam danas vojnici izgledaju. Zaista sam ponosan na vojsku, na njen ogroman napredak, na bolji položaj naših vojnika", poručio je Vučić.

"Po broju tenkova smo prvi ili drugi u Europi"

"Po broju operativnih i ispravnih tenkova mi smo prvi ili drugi u Europi. Znam 15 zemalja koje zajedno imaju tenkova koliko i mi. Bio sam ovdje 2013. godine i o ovome nismo mogli ni sanjati. Nitko nije pokazao HQ-17, imamo nove radare... Pedeset posto je mjesto proizvodnje Srbija i to nas čini jednom od najnaoružanijih vojski u Europi proporcionalno broju stanovnika", poručio je Vučić u Batajnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.