Strašne priče iz Buturović Polja: U trenu smo ostali bez svega, sina sam jedva spasio

Buturović Polje kod Konjica zadesila je velika prirodna nesreća u vidu poplava nakon što je sinoć i tijekom noći pala veća količina kiše. Jedan od onih koji su izgubili kuću u poplavama je Ćazim Buturović. Za Klix.ba je ispričao kako se to dogodilo:

"Noćas u pola tri samo se čula buka. U prednji dio kuće je ušla voda. Sin mi je skočio, vrata su ga prikliještila, jedva smo ga spasili. Tu mi je bilo dvoje unučadi, snaha i žena. Kad se voda povukla, mi smo bez ičega, nismo iznijeli ništa, ni dokumentaciju, samo smo pobjegli kod susjeda i kuća nam se srušila", ispričao je.

Kaže da mu je kuća bila vrijedna 250.000 KM, da je imao centralno grijanje, garažu i automobil ispred kuće.

Edina Duraš javila se redakciji Avaza kako bi ispričala što se dogodilo u Buturović Polju.

"Tu mi je od bake obiteljska kuća i dolje mi je sva obitelj. Kratko smo se čuli s rodicama jer nemaju uopće mreže. Uglavnom nemaju struje, nemaju vode. Sve im je odnijela voda. od auta, prilaza, ceste, bašte, apsolutno sve. Ostala je samo kuća i oko nje voda. Ne može se prići do njih nikako, nema prilaza i tako većina kuća. Do njih se ne može doći nikako iz pravca Konjica.

Sada trenutno ne znamo kako se dalje odvija situacija. To nam je ona jutros ukratko ispričala. Rekla nam je da je par kuća odnijela voda, ljudi su na cesti i nemaju se gdje skloniti. Totalno su odsječeni i trenutno im se ni s jedne strane ne može prići. U takvoj situaciji su i sva okolna sela", kazala je Duraš.

"To se tijekom noći dogodilo. Tolika kiša je krenula padati. Većinom su spavali i samo je krenula bujati ta rijeka. Čitav svoj život ja i moji roditelji, svi smo tu živjeli i nikad se ništa, ni slično, nije dogodilo", ispričala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.