Tomašević predstavio mural u pothodniku Trnsko. "Ovo je dio borbe protiv šaranja"

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je na predstavljanju murala u pothodniku Trnsko da su u zadnje tri godine europskim novcem potpuno obnovili šest pothodnika, a u sljedećem razdoblju planiraju ih obnoviti još devet.

U pothodniku naselja Trnsko predstavljen mural kojim je odana počast prošlosti i sadašnjosti kvarta 🎨 Riječ je o pilot...

Objavljuje Grad ZagrebPetak, 27. rujna 2024.

Riječ je o potpunoj obnovi, odnosno modernizaciji pothodnika, koja uključuje rasvjetu, zidarske radove, instalacije, liftove za korisnike koji ne mogu koristiti stepenice, taktilne trake za slijepe i slabovidne osobe te kanalice za guranje bicikala. 

>>Zagrepčani ogorčeni nakon obnove pothodnika: "Izgledalo je fancy, a liftovi ne rade"

Obnovljeni su pothodnici u Novom Zagrebu, Aveniji Marina Držića, Folnegovićevom naselju, Branimirovoj ulici te Stenjevcu, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare u uređenom pothodniku Trnsko, koji je nakon obnove oslikan muralima u počast prošlosti i sadašnjosti kvarta, u sklopu pilot-projekta za umjetničko izražavanje street arta.

Na muralu su i pjevači Jura Stublić te Davor Gobac

Autori murala u Trnskom su Gregor Furkes, Leonard Lesić i Krešimir Golubić iz Grupe Zid, a ideja vodilja im je bila da se na pothodnicima koji su kvartovski objekti nalaze i kvartovske legende.

Konferencija za medije u uređenom pothodniku Trnsko

Objavljuje Grad Zagreb u Petak, 27. rujna 2024.

Na muralu u Trnskom naslikani su pjevači Jura Stublić i Davor Gobac, nogometaš Marko Mlinarić Mlinka, košarkaški trener Boško Pepsi Božić. Gradonačelnik se nada da zbog toga neće biti šaranja po muralima. 

Najavio je da će muralima oslikati i druge pothodnike.

Tomašević: Murali su dio borbe protiv šaranja

Krešimir Golubić kaže da su reakcije građana na murale bile najbitnije i najljepše što im se dogodilo. "Stanovnici ovog dijela Zagreba, ovih kvartova su oduševljeni ovim pothodnikom i stvarno vjerujemo da se neće dešavati to da nam se radovi prešaravaju", poručio je Golubić.

Tomašević je rekao da su murali dio te borbe protiv šaranja, a što se tiče čišćenja i antigrafitnih premaza, o tome će uskoro imati novosti. 

"Kako Međimurje-plin zna koliko će građana prijeći njima kada nemaju nikakav pristup podacima?"

Na pitanje kako komentira da je Međimurje-plin objavio da je prikupio većinu dosadašnjih korisnika Gradske plinare Zagreb - Opskrba (GPZO), Tomašević je upitao kako oni znaju koliko će građana prijeći njima kad nemaju nikakav pristup podacima.

Gradonačelnik je pozvao građane koji žele ostati u GPZO-u da predaju zahtjeve danas do ponoći kada istječe rok.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.