FOTO Ukrajina objavila fotografije ledene arene prije i poslije ruskog napada

Foto: Ukrajinsko ministarstvo obrane

UKRAJINSKO ministarstvo obrane objavilo je fotografije ledene arene prije i poslije ruskog napada. Podsjetimo, u napadu raketnim projektilima, koji su u istočnoj Ukrajini izvele ruske snage, uništena je ledena arena u gradu Družkivki u regiji Donjeck, izvijestila je ukrajinska hokejska federacija. 

Ministar vanjskih poslova je nakon napada u kojem je uništena ledena arena kritizirao argumente da bi sport trebao ostati izvan politike.

"Pozivam sve sportske dužnosnike koji žele dopustiti da ruski sportaši sudjeluju na međunarodnim natjecanjima jer je 'sport izvan politike', uključujući i predsjednika MOO-a Thomasa Bacha, da posjete Altair i uvjere se u 'sportsku neutralnost' Rusije", napisao je danas na Instagramu Dmitro Kuleba, a prenosi CNN. 

"Do sada se ovdje jedino udaralo hokejskim palicama"

Kuleba je dodao da su se u areni održavala ukrajinska i međunarodna natjecanja. 

 

"Ovdje su trenirala djeca i odrasli. To nije bio samo sportski objekt nego jedna od ključnih arena za razvoj ukrajinskog sporta i najveća škola hokeja i umjetničkog klizanja u Ukrajini. Do sada se ovdje jedino udaralo hokejskim palicama, sve dok nas nisu zadesile 'depolitizirane' ruske bombe", rekao je.

Podsjetimo, u napadu raketnim projektilima uništena je ledena arena u Družkivki u regiji Donjeck, izvijestila je ukrajinska hokejska federacija. Ranije je objavljeno da je projektil pogodio grad i ranio dvije osobe.

"Ruski okupatori su od početka rata uništili pet ledenih dvorana"

"Ruski okupatori su od početka rata uništili pet ledenih dvorana", objavila je federacija na Telegramu nabrojivši hokejski stadion Družba u Donjecku, arene u Mariupolju i Melitopolju, Ledenu palaču u Severodonjecku i sada arenu Altair u Družkivku.

Ukrajinski hokejski klub Donbas, koji je Altair koristio od 2014., nakon što su proruski separatisti proglasili Donjecku Narodnu Republiku izvijestio je da je dvorana uništena u raketnoj paljbi.

Ta dvorana bila je mjesto održavanja ukrajinskih prvenstava, međunarodnih natjecanja i kulturnih događaja. Glavni menadžer kluba Fedor Iljenko napisao je na Facebooku da je to mjesto bilo više od zgrade jer je bilo domaćin najveće ukrajinske škole hokeja i umjetničkog klizanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.