FOTO Zagrebačka policija upala na car meet

Foto: PU Zagrebačka

ZAGREBAČKA policija je objavila kako je u petak navečer upala na jedan car meet u Zagrebu.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke bili su prisutni na okupljanju većih broja vozila i vozača na parkiralištu Ljubljanske preventivno i represivno su postupali u petak, 27. rujna u kasnim večernjim satima, gdje su se okupili sudionici car meet scene", piše policija.

Zagrebačka je policija u obavljenom nadzoru nad ukupno 36 vozila, nad šest motocikala, jednim mopedom i 29 osobnih automobila utvrdili sljedeće prometne prekršaje:

  • sedam osoba je sankcionirano zbog utvrđene manje tehničke neispravnosti vozila,
  • jedna osoba je sankcionirana zbog utvrđene veće tehničke neispravnosti vozila - vozilo isključeno iz prometa,
  • tri osobe su sankcionirane zbog vožnje vozila bez istaknute ili slabo vidljive registarske pločice,
  • jedna osoba je sankcionirana zbog nepropisnog korištenja mobilnog uređaja.

Kod jednog vozača čije je vozilo zatečeno u prometu na cesti, utvrđeno je da je tehnički neispravno, odnosno prilikom postupanja i pregleda tog vozila uočene su tri mačete, odnosno hladno oružje. Pronađeni predmeti su od vozača oduzeti i zbog istih će biti prekršajno sankcioniran.

"Navedenom aktivnošću prometne policije Policijske uprave zagrebačke nadziran je, u ovom slučaju, zapadni dio Grada te će se i dalje nastaviti na području cijeloga Grada nadzirati mjesta okupljanja kao i sve one lokacije koje su pogodne za ovakve susrete ljubitelja vozila i vozača.

Cilj aktivnosti je upravo preventivno i represivno djelovati na poštivanje prometnih propisa te podizanje prometne kulture zbog sigurnosti svih sudionika uz poštivanje javnog reda i mira s obzirom na to da nerijetko buka na takvim okupljanjima remeti kvalitetu života građana", objavila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.