Fritzl: Elizabeth sam zatočio jer je snifala ljepilo

MRAČNO srce austrijskog incestuoznog monstruma Josefa Fritzla sve više izlazi na svjetlost dana u seriji psiholoških profila stručnjaka, napravljenih prije nego li mu počne za otprilike dva tjedna.

Svim profilima jedna je crta zajednička, a ona govori o tom da je Fritzl znao točno što radi kad je svoju kćer Elizabeth Fritzl zatočio u tajnoj tamnici u podrumu. U najnovijem opisu događaja i kako je sve počelo, Fritzl je svoju kćer opisao kao djevojku koja je snifala lijepilo i koju je on htio zaštititi od nje same.

Htio s njom razgovarati o problemu ali ju je odlučio zatočiti

"Snifala je sredstva za čišćenje pa sam tad odlučio s njom porazgovarati o tom u podrumu", kazao je Fritzl u razgovoru s najpoznatijom austrijskom psihologinjom dr. Adelheid Kastner i koji je procurio u javnost, točnije u jedan austrijski časopis.

Fritzl je psihologu u razgovoru kazao kako je to bila jesen 1984. godine i kako je on kćer zatekao potpuno bezvoljnu u njezinom krevetu te otkrio kako snifa lijepilo. "Razgovarali smo o njezinom problemu u podrumu, no ona je prema tom bila potpuno ravnodušna. Obuzeo me strašan bijes pa sam ju odlučio zaključati u podrum", objasnio je u razgovoru s doktorom Kastnerom.

"Kako narednih dana ona nije pokazivala napredak u svom ponašanju, odlučio sam trajno ju zaključati", rekao je Fritzl, koji je u narednih 24 godine silovao svoju kćer na dnevnoj bazi, ponekad i tri puta dnevno. Nesretna Elizabeth Fritzl, ocu je u mraku podrumske tamnice otad rodila sedmero djece, od kojih dvije nisu preživjele, a jednu je u pećnici spalio i sam otac Fritzl.

Iluzija sretne obitelji u Fritzlovoj glavi

Taj je monstrum i dalje uvjeren kako je on zapravo dobro skrbio za svoju "drugu obitelj", koja je živjela u mraku sve te godine. "Znali smo slaviti mnoge prigode zajedno, poput Božića, Uskrsa i rođendana. Igrali smo se, pričali i smijali u podrumu te vodili sasvim normalan obiteljski život", istaknuo je Fritzl.

Iluziju o sebi kao glavi sretne obitelji, Fritzl je stvorio sam, a ona se uvelike razlikuje od onog što je istražiteljima ispričala njegova kćer. On je često znao tući njihovu djecu, pred kojom je svoju kćer i silovao, a on sam tvrdi kako je pritom, naravno, ugasio svjetla, kako djeca ne bi vidjela silovanje.

Psihologinja Kastner, kazala je kako je bila toliko šokirana držanjem Fritzla tijekom razgovora s njezinim suprugom, da je morala pobjeći kući i slušati klasičnu glazbu kako bi samoj sebi dokazala da ljepota još uvijek postoji u svijetu.

Suđenje Fritzlu počinje 16. ožujka, a presuda se očekuje 20. ožujka. Optužen je za ubojstvo novorođenčeta u podrumu, incest, silovanje, porobljavanje, okrutnost i zatočenje svoje kćeri i njihove djece.

B.V.
Foto: AFP (Arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.