Fritzlova obitelj vraćena u kliniku u Amstettenu

KĆER Josefa Fritzla Elisabeth i njeno šestero djece, uoči početka suđenja austrijskom monstrumu, vratili su se u sigurnost privatnog apartmana klinike Amstetten-Mauer, na čijem su psihijatrijskom odjelu bili liječeni nakon izbavljanja iz zatočeništva.

> Elisabeth Fritzl uhodi psihopat koji je jedini uspio razgovarati s njezinim ocem u zatvoru

> Snimljena nova Fritzlova fotografija: Sam i prestrašen šeće zatvorskim dvorištem

Elisabeth i djeca su u kliniku vraćeni zbog straha od novinarskog maltretiranja, nakon što su u medije dospjele fotografije njihovog sadašnjeg izgleda te je otkrivena tajna lokacija na kojoj su živjeli nakon izlaska iz klinike, ali i zbog poremećenog Heinricha Schmatza, koji je Elisabeth upoznao dok je i sam bio pacijent u klinici te je napravio preko 1.000 fotografija nje i njene djece i pokušao ih prodati austrijskim medijima za iznos preko milijun eura.

Da su Elisabeth i djeca ponovno vraćeni u kliniku, potvrdio je njen odvjetnik dr. Christopher Herbst, koji je naveo kako je to mjera osiguranja i zaštite žrtava tijekom suđenja Josefu Fritzlu. Za vrijeme dok su Elisabeth i djeca u klinici, stručnjaci za sigurnost će njihovu tajnu kuću opremiti sofisticiranim alarmima, nadzornim kamerama, bravama i visokim sigurnosnim ogradama.

I.M.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.