Frizerka koja je brutalno kažnjena zbog poskupljenja od par centi oslobođena optužbe

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

SABINA Samardžija, frizerka koju je Državni inspektorat kaznio s 3318 eura jer je za nekoliko centi povećala cijene, oslobođena je optužbe. Samardžija je tu vijest o presudi podijelila na Facebooku. 

Frizerka je 28. siječnja na konferenciji za novinare rekla da je podnijela prigovor na kaznu i da je na povećanje bila primorana zbog rasta nabavnih cijena.

Samardžija je povisila cijenu bojenja kose s 19.91 euro na 20 eura, a žensko šišanje sa 6.64 eura na 7 eura i zbog toga joj je uručena kazna, kao pravnoj osobi i kao odgovornoj osobi, od ukupno 3318.07 eura.

"Odmah mi je uručena najgora moguća kazna, a smatrala sam da ću dobiti opomenu. Podnijela sam prigovor sudu i Inspektoratu, a htjela bih da me pozovu kako bih mogla iznijeti svoju obranu i dokaze o povećanju cijena nakon 1. siječnja jer su narasle nabavne cijene. Deset godina nisam dizala cijene", kazala je tada na konferenciji za medije.

"Prekršaja nema"

Samardžija je na Facebooku napisala da je odluka nepravomoćna, ali za nju "jako moćna".

"Kazna za agresivnu i nepoštenu praksu došla je ogromna. Prekršaja nema, ali bilo je potrebno to i zakonski argumentirati i dokazati. Tu je nastupio Jure Mlinarić, kratko i jasno s dokazima uvjerio je časni sud u moje poštenje. Nadam se da će ovaj slučaj pomoći ostalima koji su istoj ili sličnoj nevolji", napisala je frizerka.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.