Fuchsa branio savjetnik: Balvan-revolucija je nespretna izjava. Zna se što je mislio

Screenshot: Dnevnik Nove TV

Treći dan oko 700 učenika jedne zagrebačke škole ne dolazi na nastavu. Umjesto njih, drugu večer zaredom s predstavnicima Ministarstva, Grada i socijalnih služba sastanče nezadovoljni roditelji.

Mjere koje predlaže Ministarstvo - asistenta, dodatnog psihologa i stručnu službu na raspolaganju - ne smatraju dobrim.

Ministrov savjetnik Božo Pavičić branio je večeras, u izjavi za Dnevnik Nove TV, svoga šefa Radovana Fuchsa i rekao da je njegova izjava o "balvan-revoluciji" izvađena iz konteksta te da se ministar samo nespretno izrazio.

Na pitanje je li rasplet ove situacije na vidiku, Pavičin odgovara: "Rješenje će se sigurno dogoditi, to je jedina sigurna stvar, samo ne znamo još kakvo će to rješenje biti. Roditeljima se odgovara na sva pitanja kako bi se svi njihovi strahovi odagnali i kako oni ne bi imali razloga za brigu. Nastavit će se razgovori dok se situacija ne riješi i dok roditelji ne budu vodili svoju djecu u školu. 

Ministrov savjetnik: Moguće je da djeca ni sutra neće ići u školu

Na pitanje koje konkretne mjere se predlažu roditeljima, odgovara: "Svaki dan se predlažu nove mjere, samo se na sva pitanja mora odgovoriti. Detalje ćemo objaviti čim bude gotovo. Ja sam uvjeren da će djeca vrlo brzo krenuti u školu."

Misli kako je moguće da djeca ni u srijedu neće ići na nastavu. "To je najgore za njihovu djecu. Ako ne sutra, onda će prekosutra sva djeca biti na nastavi", uvjeren je. 

Kaže kako se ne radi o sankcijama ako djeca u srijedu ne budu na nastavi. "To nisu sankcije, postoje protokoli škole o različitim postupanjima. Glupo je govoriti o sankcijama kada je rješenje praktički na korak odavde."

O Fuchsovoj balvan-revoluciji: Ministar se nespretno izrazio

Ministar je u utorak rekao da se radi o balvan-revoluciji, a Pavičin kaže da je to izvađeno iz konteksta. 

"Nespretan izraz, ali zna se što je mislio. Ovakve situacije se rješavaju tamo gdje se trebaju rješavati, a to je škola. Ništa drugo ministar nije mislio. Zna se što je ministar mislio reći, a to je da se takve stvari trebaju rješavati u školi."

O roditeljima dječaka kaže: "Oni su u utorak bili dosta dugo s ostalim roditeljima i oni su nastojali i pokušavali prikazati dječaka onakvim kakvim jest. On nije nikakav kriminalac, nikakav monstrum. To je dijete od devet godina koje ima određenih poteškoća kao i druga djeca. Kao druga djeca možda i u ovoj školi. S takvom djecom se radi, nekad te poteškoće ostaju za cijeli život, ali s njima se radi, te poteškoće su gotovo pa i nevidljive."

Priznaje da se sve ovo moglo i ranije, ali kaže da ova škola odlično surađuje. 

"Moglo se i ranije, ali je jednostavno trebala bolja suradnja škole, s roditeljima i s nama, kao što to radi ova škola."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.