Gaia Vidović: Ivošević je pokrenuo medijski linč jer sam ukazivala na nezakonitosti

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Poslovna ravnateljica Gaia Vidović reagirala je na tekst objavljen na Indexu pod naslovom Ivošević: Zaposlenica HNK na bolovanju putuje svijetom i sve objavljuje na Fejsu. Njen demanti prenosimo u cijelosti.

"Kao apolitična osoba ni u najgorim noćnim morama nisam mislila da ću biti izložena političkom i medijskom cipelarenju zamjenika dogradonačelnika, gospodina Bojana Ivoševića.

U srpnju prošle godine odazvala sam se na javni poziv koji je intendant Vicko Bilandžić uputio preko medija. Došla sam iz privatnog sektora, ispunjavala sam sve potrebne uvjete, bila sam najbolja kandidatkinja, te od rujna 2023. godine radim kao poslovna ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta Split.

Do sada sam, kao javna službenica, u četiri navrata medijski ukazivala na sve nepravilnosti i nezakonitosti u radu jer građani imaju pravo znati na što se troši njihov novac. U svom radu sam čestita i transparentna, a zauzvrat sam sustavno poslovno omalovažavana o čemu sam već i progovorila u prijašnjim intervjuima.

Sve je eskaliralo u zadnjih šest mjeseci kada sam putem medija progovorila o financijskim malverzacijama i nezakonitostima u radu intendanta splitskog HNK Vicka Bilandžića, a kojeg svesrdno podržavaju Ivica Puljak i Bojan Ivošević. Jako je teško funkcionirati u okruženju straha, prijetnji otkazom, političkog zastrašivanja i ugnjetavanja.

Zato sam prije dva mjeseca sve prijavila i pučkoj pravobraniteljici. Bojan Ivošević počinje pokazivati veliki interes za moj zdravstveni karton nakon što sam pred nadležnim tijelima dala iskaz vezano uz kaznenu prijavu protiv Puljkovog intendanta zbog nezakonitog trošenja 60.000 eura javnog novca, a koju je podnio bivši član Kazališnog vijeća Luka Jadrić.

Tijekom svakog trenutka bolovanja uvid u moju medicinsku dokumentaciju i zdravstveno stanje imaju za to ovlaštene osobe - liječnik specijalist i liječnik obiteljske medicine. Dogradonačelnik nema niti službenu funkciju u HNK Split, a kamoli ne diplomu liječnika.

Prije samo dva mjeseca je obavljena službena kontrola mojeg bolovanja i sve je bilo u skladu s propisima. Iz svega navedenog lako se može zaključiti da zamjenik gradonačelnika Ivošević koristi svoju, sad već ustaljenu praksu, kako bi huškao kroz niz manipulacija i koristi poziciju političke moći kako bi ostavio svoj jedini cilj - moj nasilni i žurni otkaz s mjesta poslovne ravnateljice.

U želji da me ušutka i uruči otkaz, Bojan Ivošević je toliko izgubio kompas i lažno me optužio da sam trenutno u Dublinu. Isti dan sam lokalnim medijima dostavila svoju fotografiju iz Splita.

Ovakvim huškačkim metodama dogradonačelnik Ivošević očajnički želi skrenuti pozornost sa stvarnih problema koje ima sa mnom i nekolicinom djelatnika splitskog HNK. Prvenstveno nastoji skrenuti pozornost s činjenice da je kazališni vijećnik u HNK Split kazneno prijavio nezakonito trošenje 60.000 eura od strane intendanta Bilandžića.

Kao poslovna ravnateljica imala sam uvid u izdane račune. Svjedočila sam kako je intendant Bilandžić trošio javni novac i u osobne i obiteljske svrhe, a sada mu je Ivošević glavni zaštitnik.

Uz to, pokušali su od mene kao poslovne ravnateljice sakriti pojedine račune jer su znali da se javni novac nenamjenski troši. Ivošević nastoji zaštiti svog intendanta na daljinskom upravljaču nakon što su medijima otkrivene brojne zloupotrebe u dodjeljivanju državnih stanova povlaštenim zaposlenicima HNK Split.

Radi se o stanovima vrlo velike vrijednosti koji su bez kriterija dodjeljivani politički odabranim zaposlenicima. Umjesto da promptno reagiraju – Bilandžić, Puljak i Ivošević štite takve privilegirane djelatnike, a proganjaju mene koja sam kao poslovna ravnateljica imala direktna saznanja o zloupotrebama.

Kada je vidio da neću odustati od javnih istupa, Bojan Ivošević se nije libio pokrenuti medijski linč znajući da sam obična djelatnica bez političkog zaleđa i bez zaštite institucija. Bez obzira na moje narušeno zdravlje - sigurno neću odustati da se sazna istina o kriminalu u HNK Split, ali niti o ulozi Bojana Ivoševića u svemu tome.

Zbog manipulativnih tvrdnji jednog političara izložena sam nezapamćenom sramoćenju, osudi i poniženju u medijskom prostoru. Izražavam žaljenje što me niti jedan medij nije kontaktirao i prethodno provjerio huškačke manipulacije Bojana Ivoševića", piše Gaia Vidović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.