Glavni osumnjičenik za nestanak Maddie McCann proglašen nevinim u nepovezanom slučaju

Foto: Profimedia

Glavni osumnjičenik za nestanak trogodišnje djevojčice Madeleine McCann je u nepovezanom suđenju oslobođen optužbi za niz seksualnih prijestupa. 

47-godišnji Christian Brückner, koji već služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog silovanja, oslobođen je optužbi za tri silovanja i dva slučaja seksualnog zlostavljanja u Portugalu između 2000. i 2017. godine.

Njegovi odvjetnici tvrdili su da bi on trebao biti oslobođen zbog nedostatka dokaza, dok su tužitelji od suda u Braunschweigu u sjevernoj Njemačkoj zatražili da mu se izreče dodatna kazna od 15 godina zatvora. Brücknerova postojeća sedmogodišnja zatvorska kazna koju je izrekao sud u Braunschweigu 2019. završava sljedećeg rujna, piše BBC.

Postojale su naznake da bi mogao biti oslobođen krivnje

Ovo suđenje je započelo u veljači, a tijekom ljeta sud je ukinuo nalog za uhićenje u vezi sa slučajem, što su neki promatrači vidjeli kao ranu naznaku da bi Brückner mogao biti oslobođen. Njegov odvjetnik Friedrich Fülscher izjavio je jučer da bi oslobađajuća presuda bila "jedini ispravan ishod slučaja" jer dvije žrtve silovanja, tinejdžerica i starica, nikada nisu identificirane.

Ključni svjedok ispričao je na suđenju da je provalio u Brücknerov dom u Portugalu i pronašao videosnimke silovanja djevojke i žene u dobi od 70 do 80 godina. Jedna je Irkinja svjedočila kako je maskirani muškarac 2004. provalio u njezin stan u Portugalu i silovao je. Ona je tada imala 20 godina. 

Inače, Brückner još uvijek nije optužen u slučaju Madeleine McCann, koja je nestala u Portugalu 2007. godine i nikada nije pronađena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.