Grad Zagreb: Otkad je žičara besplatna, koristi je dva i pol puta više ljudi

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

"Zahvaljujući odluci Gradske uprave o besplatnoj žičari za sve građane Zagreba, Zagrepčanke i Zagrepčani sve više koriste Žičaru Sljeme. To pokazuje broj izdanih karata od stupanja na snagu odluke 4. svibnja pa do 31. kolovoza ove godine, koji se povećao za gotovo dva i pol puta u usporedbi s istim razdobljem u 2023. godini. Uz to, podaci pokazuju da dvije trećine korisnika čine stanovnici Zagreba", stoji u priopćenju Grada Zagreba.

"Broj izdanih karata u istom vremenskom periodu popeo se sa 63.156 na 155.455, a gotovo 108 tisuća karata iskoristili su Zagrepčani i Zagrepčanke. To pokazuje da je odluka gradske uprave o besplatnoj žičari za građane Zagreba bila ispravna i iznimno mi je drago da oni koriste tu pogodnost“, naveo je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

"Očekujemo da će interes za Žičaru s vremenom postati još veći, što će zasigurno imati i dobar utjecaj na okoliš. Medvednica je jedan od zaštitnih znakova našeg grada i žičara je puno bolje sredstvo za odlazak i boravak u prirodi od automobila“, istaknuo je gradonačelnik.

Podsjetimo, gradonačelnik Tomašević donio je odluku o besplatnoj vožnji sljemenskom žičarom od svibnja ove godine za sve građane Zagreba, potaknut činjenicom da Zagrepčani financiraju žičaru kroz otplatu kredita koji se plaća iz gradskog proračuna, kao i željom za zaštitom vrijednih resursa parka prirode Medvednica, dodaje se u priopćenju.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.