Gradonačelnica: Grad Sarajevo će svim prevarenim turistima osigurati smještaj

"Grad Sarajevo je svima koji su došli jer vole naš grad, a prevareni su, osigurao smještaj! Nesavjesni pojedinci ne smiju biti razlog da praznici ne prođu u najboljem raspoloženju", poručila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

"Naše Sarajevo je grad otvorenog srca i dobrih ljudi. Večeras, kao i prethodnih godina bit će centar regije i dobre zabave. Radujemo se dolasku svih turista i gostiju i želimo im nezaboravan doživljaj tijekom boravka", poručila je gradonačelnica i dodala:

"Potrebno je da ste prevaru prijavili već MUP-u Kantona Sarajevo, te da se javite na:

Kontakt telefon: +387 61 184 858;

ili e-mail: benjamina.karic@sarajevo.ba

Posebno se zahvaljujem na osobnom i profesionalnom angažmanu ministrima Adnan Šteta i Nerin Dizdar.

Vidimo se večeras ispred Vječne vatre!"

Grad Sarajevo je svima koji su došli jer vole naš grad, a prevareni su, obezbijedio smještaj! Nesavjesni pojedinci ne...

Objavljuje Benjamina Karić rođ. LondrcNedjelja, 31. prosinca 2023.

Podsjetimo, brojni turisti, među njima i mnogi iz Hrvatske prevareni su nakon što su rezervirali apartman s bazenom preko Bookinga. Stigli su u Sarajevo, no ispostavilo se da apartman ne postoji. Neki su sve prijavili policiji.

Oglasio se se i šef turističke zajednice

Povodom pisanja medija o slučajevima prevara turista pri rezervaciji smještaja oglasio se Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS:

"Naglašavamo da Turistička zajednica Kantona Sarajevo nema nadležnosti da prati ispravnost navedene aplikacije (Booking.com) putem koje su rezervacije smještaja izvršili brojni turisti koji će predstojeće praznike provesti u Sarajevu.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo će u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima pružiti pomoć pravarenim turistima, koji nas mogu kontaktirati putem internet platformi visitsarajevo.ba, te mail adrese info@visitsarajevo.ba.

Podsjećamo da smo i godinama ranije upućivali inicijative da se za oglašivače putem Booking.com traži rješenje o registraciji kako bi bili validni na tržištu iznajmljivanja smještaja, te da taj problem treba što prije rješavati", poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.