Gradonačelnik Avdijivke: Situacija je jako teška, nadire velik broj ruskih vojnika

Ilustracija: EPA

Velik broj ruskih trupa napada grad Avdijivku u istočnoj Ukrajini iz svih smjerova, a situacija je sve teža za ukrajinsku vojsku koja brani grad, rekao je gradonačelnik.

Ruske snage krenule su u operaciju na istočnoj bojišnici u industrijskoj regiji Donbas u Ukrajini i od listopada pokušavaju presjeći opskrbne linije i okružiti ukrajinske snage ukopane u Avdijivki.

"Neprijatelj vrši pritisak iz svih smjerova. Nadiru s vrlo brojnim snagama", rekao je gradonačelnik Avdijivke Vitalij Barabaš na televiziji opisujući situaciju kao "vrlo tešku i vruću".

Avdijivka je već pretrpjela golemu štetu, a u gradu je trenutno samo 941 stanovnik od 32.000 ljudi, koliko ih je nekad tamo živjelo, rekao je Barabaš.

Važan trenutak za Putina

Pad Avdijivke ruske bi vlasti predstavile kao teško izborenu pobjedu prije izbora sljedećeg mjeseca, na kojima se uvelike očekuje reizbor predsjednika Vladimira Putina.

U svom dnevnom izvješću o situaciji u Avdijivki ukrajinska vojska priopćila je da kijevske trupe koče ruske snage.

"Naši vojnici čvrsto drže obranu nanoseći značajne gubitke napadačima", istaknuo je.

Ukrajinske kopnene snage priopćile su da je na istoku zemlje situacija napeta. 

"Neprijatelj pokušava probiti našu obranu u području Časiv Jara (u regiji Doneck), a male skupine napadaju naglo i lokalno pod zaštitom bespilotnih letjelica i topništva", rekli su u aplikaciji za razmjenu poruka Telegramu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.