Gradonačelnik nakon ubojstva policajca u BiH: Mi smo jedan tolerantan i miran grad

Screenshot: BHRT

Sinoć je u Bosanskoj Krupi maloljetnik (15) u policijskoj stanici ubio jednog policajca i teško ranio drugog. Stradali policajac je Ognjen Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe. Počinitelj je ubrzo uhićen.

"Mi smo jedan tolerantan i miran grad"

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović obratio se medijima nakon nemilog događaja izrazivši duboko žaljenje i tugu zbog incidenta koji je potresao cijeli grad. "Što god da kažemo za ovo što se dogodilo u Bosanskoj Krupi je i malo i puno. Mi smo jedan tolerantan i miran grad i ovo što se dogodilo nas je sve zaista šokiralo", izjavio je Halitović naglasivši da je ovakav događaj izuzetno neuobičajen za Bosansku Krupu, prenosi Klix.ba.

U svojoj izjavi Halitović je također uputio poruku građanima pozivajući ih na mir i suzdržanost: "Ja pozivam i građane da ostanu mirni i da ne podliježu bilo kakvim pričama, kojih će sigurno biti. Pozivam ih da prate portale umjereno i da sve komentare koji se daju na ovakvu strašnu stvar, koji znaju biti zlonamjerni, uzimaju s rezervom."

"Nadam se da se ovako nešto nikad više neće dogoditi"

Govoreći o posljedicama tragedije, Halitović je naveo da očekuje "turbulentno" razdoblje u narednim danima, ali i izrazio nadu da će ovakvi incidenti ostati izuzetak. "Ovakve situacije u Bosanskoj Krupi nije bilo i nadam se da više nikad neće biti", rekao je.

Gradonačelnik je izrazio sućut obiteljima stradalih i poželio brz oporavak ranjenom policajcu. "Izražavam sućut obiteljima stradalih i drugom policajcu želim brz oporavak", dodao je Halitović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.