Guverner Kalifornije o povlačenju iz sporazuma o klimi: "To je ludost"

Foto: FaH

GUVERNERI američkih saveznih država kao i gradonačelnici vrlo su brzo reagirali nakon odluke predsjednika Donalda Trumpa da Ameriku povuče iz Pariškog klimatskog sporazuma te kazali kako će zajednički pokazati međunarodnoj zajednici da su Sjedinjene Države privržene smanjivanju štetnih plinova.


Trump je objavio u četvrtak da povlači Sjedinjene Države iz Pariškog sporazuma o klimi kojim se gotovo cijeli svijet obvezao boriti protiv globalnog zatopljenja.

"Kako bismo ispunili ozbiljnu dužnost da zaštitimo Ameriku i njezine građane, Sjedinjene Države će se povući iz Pariškog sporazuma o klimi", rekao je predsjednik Donald Trump u Bijeloj kući.

Kalifornija će sklopiti poseban sporazum s Kinom

Analitičari navode kako su neke američke savezne države već ranije povukle određene poteze, primjerice Kalifornija pokušava dobiti 100 posto struje iz obnovljivih izvora, a Oregon radi na mjerama kojima bi naplaćivao ugljik.

Neke sjeveroistočne države također rade na smanjivanju dozvola za ugljik.

"Postoji put kojim bi ostatak Amerike, reagirajući na, možemo reći, suludu odluku predsjednika Trumpa, mogao poduzeti potrebne korake", rekao je guverner Kalifornije Jerry Brown.

Guverner Kalifornije je već izjavio kako će tražiti svoj posebni "međunarodni" sporazum o klimatskim promjenama s Kinom.

On  je već ranije najavio kako će se suprotstaviti Donaldu Trumpu ako donese odluku kakvu je donio jučer. Rekao je i kako je Trumpova odluka o povlačenju iz Pariškog sporazuma ludost.

Dodao je i kako će se njegova administracija boriti protiv nacionalne jer je poricanje klimatskih promjena protivno opstanku našeg svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.