Hadžić na dan Pukanićevog ubojstva bio u Zagrebu s Matanićima i Mafalanijem?

ELVIS HADŽIĆ iz Velike Kladuše, koji je u četvrtak uhićen pod sumnjom da je umiješan u ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića i za kojeg se neko vrijeme nagađalo da je lice s fotorobota, prema javljanju Dnevnog avaza, na dan atentata je bio u Zagrebu i sastao se sa bratićima Lukom i Robertom Matanićem te Amirom Mafalanijem, koje se također tereti za umiješanost u atentat.

Kantonalni tužitelj u Bihaću, Husein Huzejrović, potvrdio je jučer kako je 35-godišnjem Hadžiću, označenom kao suučesniku u izvršenju atentata na Pukanića i Franjića, određen jednomjesečni pritvor. Da je Hadžić uhićen u sklopu akcije "Balkan Express", potvrdio je jučer i Krunoslav Borovec, ali je naveo kako se Hadžića zasad ne dovodi u direktnu vezu s ubojstvima Pukanića i Franjića.

"Nakon ispitivanja osumnjičenog i donošenja naredbe o provođenju istrage, došao sam do zaključka da postoji sumnja kako bi se ova osoba mogla dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela u kojem su smrtno stradali Pukanić i Franjić. Ocijenio sam neophodnim da osumnjičenome bude određen pritvor i sudac je prihvatio moj prijedlog i argumente te je određen pritvor u trajanju od 30 dana", rekao je Huzejrović za Dnevni avaz.

I sam Hadžić potvrdio da je bio u Zagrebu, ali ima alibi?

Prema neslužbenim informacijama koje prenosi list Oslobođenje, Hadžić je tijekom dosadašnjeg ispitivanja potvrdio kako je na dan atentata doista bio u Zagrebu, ali je pritom iznio i alibi, koji navodno dokazuje kako nije povezan s Pukanićevim ubojstvom.

Hadžić je tijekom rata u BiH živio u Njemačkoj, ali je 1996. godine deportiran. Mediji u BiH prenose kako je Hadžić bio umiješan u različita kaznena djela. Nakon vijesti o uhićenju, u Bihać je iz Njemačke doputovala njegova obitelj, koja je novinarima rekla kako su uvjereni da Hadžić nema nikakve veze s atentatom.

Dnevni avaz navodi i kako je Hadžić od 1989. do 1992. godine bio je u Legiji stranaca te kako je u Velikoj Kladuši na gasu kao opasan kriminalac. Prema neslužbenim informacijama, bavio se krijumčarenjem droge, a navodno je tijekom rata bio blizak sa vođom "zemunskog klana" Miloradom Ulemekom Legijom, Frenkijem Simatovićem i srpskom tajnom službom. U podebljem Hadžićevom dosjeu se navodno spominje i šverc cigaretama i suradnja sa takozvanim "abdićevcima".

I.M.
Foto: Novi mediji HRT-a 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.