HDZ 15 godina podržava neovisnog župana. Sad bi mogao podržati njegovog rivala

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na idućim lokalnim izborima u Koprivničko-križevačkoj županiji podršku HDZ-a u utrci za župana mogao bi, umjesto sadašnjeg župana Darka Korena, dobiti saborski zastupnik Željko Lacković, no konačna odluka još nije donesena, doznaje se od šefa županijskog HDZ-a Darka Sobote.

Sobota je danas rekao Hini da se tijekom rujna razgovaralo o tome koga će HDZ podržati kao kandidata za župana. Definitivna odluka još nije donesena, ali je potvrdio da se razgovaralo s nekoliko osoba. Pregovori su, kaže, podignuti na viši nivo i sada se intenziviraju.

Lacković zadnja dva puta završio na trećem mjestu

"Da, Željko Lacković je među osobama koje bi mogle dobiti našu podršku pri izboru za župana", kazao je Sobota. Dometnuo je da se razgovara i s aktualnim županom Darkom Korenom te da će najvjerojatnije listopad iznjedriti osobu koja će imati njihovu podršku.

Koren je do sada uz podršku HDZ-a uzastopno osvojio četiri mandata, a na posljednja dva izbora protukandidat mu je bio i Lacković ispred nezavisne liste. U oba sraza Lacković nije uspio ući u drugi krug jer je završio na trećem mjestu.

Lacković je, osim što obnaša funkciju predsjednika Gradskog vijeća Đurđevca, zastupnik koji je u Hrvatski sabor ušao s liste DP-a. Saborski zastupnik bio je i nakon izbora 2016. godine, kada je na tu funkciju došao kao zamjena za Milana Bandića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.