HDZ-ov Kapulica: Milanović je postao glasnogovornik Putinovih interesa na Zapadu

Foto: PIXSELL/Davorin Visnjic

SABORSKI zastupnik HDZ-a Mario Kapulica izjavio je danas da predsjednik Republike Zoran Milanović ne odustaje od svoje potpore Rusiji te je postao glasnogovornik Putinovih interesa u zapadnom svijetu, a izjavom o Kosovu izaziva destabilizaciju na jugoistoku Europe.

"Predsjednik RH ne odustaje od svoje potpore Rusiji, postao je glasnogovornik Putinovih interesa u zapadnom svijetu, gotovo pa istureno krilo Wagnera na tlu Europe", rekao je Kapulica (HDZ) tijekom slobodnih govora u saboru. 

Kapulica kaže kako Milanović doslovnim ponavljanjem riječi Putinovih propagandista "briše suze ruskom medvjedu maramicom natopljenom krvlju ljudi koji se bore za svoju slobodu tješeći ga da Ukrajina neće dugo".

Smatra i da nas takva Milanovićeva politika želi dovesti u poziciju Vučićeve Srbije i Republike Srpske jer Rusiji odgovara bilo kakva destabilizacija na jugoistoku Europe. "Što su njegove nedavne izjave o otetom Kosovu nego izazivanje destabilizacije", upozorio je.

Lekaj Prljaskaj: Milanović se treba javno ispričati i povući izjavu o Kosovu

Nezadovoljstvo Milanovićevom izjavom o Kosovu izrazila je i Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica albanske nacionalne manjine. Uvjerena je da predsjednikova nepromišljena i neutemeljena izjava neće utjecati na dobre odnose Hrvatske i Kosova, koji su sve bolji. Smatra da bi se Milanović trebao javno ispričati i izjavu povući. 

Lekaj Prljaskaj podsjetila je kako su u Domovinskom ratu sudjelovali i mnogi Albanci s Kosova a poginulo ih je 87, 304 su ranjena dok je njih 229 umirovljeno u statusu vojnih invalida. 

Milošević: Samo jedan, a ne 15 slučaja poziva na mobilizaciju iz Srbije

Osvrćući se na prozivke da hrvatski policajci s dvojnim državljanstvom dobivaju pozive na mobilizaciju iz Srbije, Boris Milošević (Klub SDSS-a) upozorio je da se te policajce proziva samo zbog jednog slučaja čovjeka koji je pogriješio u postupanju s administracijom i zato snosi posljedice jer je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Pojasnio je da osoba koja ima dvojno državljanstvo može biti pripadnik MUP-a i može proći sigurnosnu provjeru te da se taj problematičan slučaj institucionalno rješava.

No, upozorio je i kako je neprovjerena informacija da ima 15 takvih slučajeva. "Ta totalno neprovjerena informacija se uhvatila u medijima kao utvrđena činjenica i na tome se nažalost 'jaši'. Ide se tako daleko da se onda prozivaju ne samo policajci koji imaju i srpsko državljanstvo nego svi građani RH koji imaju srpsko državljanstvo", upozorio je Milošević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.