HDZ-ov načelnik pijan davio konobaricu. Ne ide u zatvor, ukinuta mu zabrana prilaska

Screenshot: Screenshot: Mojportal.hr/YouTube

HDZ-ovac Žarko Žgela, načelnik općine Severin kod Bjelovara, proglašen je krivim i osuđen na godinu dana uvjetne kazne jer je prošle godine pijan premlatio i davio konobaricu koja je njega i njegovo pijano društvo odbila poslužiti.

Bjelovarski Općinski sud je donio presudu po kojoj Žgela djelo ne smije ponoviti četiri godine, a ukinute su mu mjere opreza, odnosno zabrana prilaska. 

Kao olakotnu okolnost sud je uzeo to što je bio nekažnjavan, a kao otegotnu okolnost uzeli su to što je načelnik i to da je uzdrmao povjerenje u institucije, izvještava RTL, koji je prošle godine prvi objavio snimku divljačkog napada na ženu.

Načelnik udarao i davio konobaricu, njegovi prijatelji samo gledali

Žgela je s dva prijatelja incident izazvao bez ikakvog povoda u malom mjestu kraj Bjelovara. U kafić je došao vidno alkoholiziran i vrijeđao je konobaricu koja pred kraj radnog vremena nije htjela poslužiti njega i njegovo društvo.

HDZ-ovac je konobaricu primio za ruku, a kada je pozvala pomoć, divljački je izudarao vlasnicu kafića po glavi. Prijatelji načelnika samo su gledali što se događa te nisu intervenirali.

"Tu je on mene primio za vrat, ja sam njega odgurnula od sebe. Na kraju me gurnuo rukom po bradi i vikao mi da sam krava, da sam ovo, da sam ono i onda me počeo šamarati", prepričala je tada RTL-u vlasnica kafića Iva Milka Kramarić.

Tada joj je govorio: "je l' ti znaš tko sam ja, pička ti materina, ovo je moje selo!?". Žgela je na vlasti u siromašnoj općini gotovo 15 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.