HDZ-ov šef Jadrolinije: Moja odgovornost za tragediju? Ajmo ovo pregrmjeti

Screenshot: Nova TV

U nesreći na Malom Lošinju poginula su tri pomorca, a jedan je ozlijeđen nakon što je na njih pala rampa trajekta Lastovo. Reporterka Dnevnika Nove TV razgovarala je s Davidom Soptom, predsjednikom Uprave Jadrolinije, koji je rekao da je cijela kompanija duboko potresena zbog tragične nesreće koja se dogodila.

"Moja prvenstvena zadaća sada je da izrazim duboku sućut obiteljima stradalih. Troje naših pomoraca je smrtno stradalo, vođa stroja i dva kormilara. Četvrti pomorac, koji je ozlijeđen, stabilno je. To je sve što mi za sada možemo reći, izuzetno nam je žao i duboko smo potreseni."

>> IZ MINUTE U MINUTU

Potvrdio je da će ostatku posade biti pružena psihološka pomoć. Sopta je rekao da s trajektom Lastovo, koji je star više od 50 godina, ranije nije bilo problema.

"Nikad nije bilo problema s tim brodom, ali hajdemo to ostaviti za drugu priliku, danas je dan tuge i sućuti. Hajdemo danas pregrmjeti ovo i vidjeti što se dogodilo", rekao je.

Vidi li u svemu svoju odgovornost, nije htio komentirati, dodajući kako će o tome drugom prilikom, kada se utvrdi što se točno dogodilo. Istaknuo je i da su o svemu obaviještene obitelji stradalih te najavio da će sutra osobno razgovarati s njima.

"Izvjesit ćemo crnu zastavu na zgradu Jadrolinije", rekao je Sopta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.