HDZ-ovac kojeg istražuje EPPO 2019.: U HDZ- sam ušao jer su mi bliska njegova načela

Foto: FaH

NOVA akcija Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) i policije je u tijeku, ovaj put u Varaždinu. Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u suradnji s policijom istražuje tri osobe s varaždinskog područja zbog EU projekta vrijednog oko 30 milijuna kuna, objavio je MUP. 

Tri su osobe uhićene zbog sumnje da su primale i davale mito u vezi korištenja EU fondova, a među njima je, kako doznaje portal Regionalni tjednik, Robert Gotić, predsjednik uprave GK grupe i istaknuti član HDZ-a. GK grupa bavi se "izvođenjem geotehničkih konstrukcija i projektiranjem, poglavito temeljenjem i poboljšanjem tla kao i zaštitom građevinskih jama zahtjevnih objekata", pisao je početkom 2019. portal eVaraždin u uvodu intervjua s Gotićem.

"Dugih 17 godina Gotić je zanat tesao širom svijeta kao jedan od direktora poznate austrijske građevinske tvrtke Keller Grundbau, a radio je i na sedmom svjetskom čudu, glasovitim Palminim otocima u Dubaiju", piše u članku u kojem se nabrajaju Gotićevi poslovni uspjesi. Nakon osvrta na studentske dane na Građevini u Zagrebu, potom na specijalizaciju u Austriji, gdje je ostao živjeti 17 godina, Gotić u intervjuu govori i o svom odnosu s HDZ-om.

"Novac se prvo mora zaraditi"

Na pitanje zašto je za svoje političko djelovanje odabrao baš HDZ, Gotić odgovara: "U HDZ-u nisam odnedavno, učlanio sam se još na početku stvaranja stranke i države, jer su mi bliska načela koja HDZ zastupa." Zatim kaže da je on iz "one generacije koja je u Beču skupljala novac za potrebe obrane Hrvatske", pri čemu je, kaže, bečka crkva odigrala vrlo veliku ulogu.

"Još u Austriji sam shvatio da 'crni' novce zarađuju, a 'crveni' ih troše. Slično je i kod nas, a ja sam uvijek bio na liniji da se novac prvo mora zaraditi. Kod nas se prvo podijeli, a onda razmišljamo gdje ćemo ga uzeti. To je kao da smo pilu okrenuli naopačke – porežemo se i opet ponavljamo istu pogrešku. To je razlog zbog kojega želim doprinijeti tome da se stvore uvjeti, kako bi ljudi koji privređuju od svojega rada mogli i živjeti", kazao je u intervjuu.

"Dakle, imao sam menadžerski ugovor, velika primanja, ali nedostajalo mi je vremena i druženja s ekipom iz djetinjstva", rekao je Gotić o temeljnim razlikama Austrijanaca i Hrvata.

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

Krajem iste te godine varaždinski Županijski odbor HDZ-a donio je odluku o pokretanju postupka pred stranačkim Sudom časti upravo protiv svog člana, ujedno i gradskog vijećnika Roberta Gotića. Tu je informaciju tada za Varaždinski.hr potvrdio Damir Habijan iz varaždinskog Gradskog vijeća.

On je rekao da su razlozi vezani uz Gotićev nedolazak na sjednicu kada se odlučivalo o prijedlogu nagodbe o zamjeni zemljišta između Grada Varaždina i tvrtke T&H Invest te o njegovu glasanju suprotno odluci Kluba vijećnika HDZ-a, kada je Gradsko vijeće odlučivalo o smjeni Denisa Mladenovića u Upravnom vijeću Gradskih bazena. Gotić je tada tvrdio da nema nikakve prijave protiv njega niti Suda časti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.