RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

Heathrow zbog dronova bio nakratko blokiran

Ilustracija: EPA

ZRAČNA luka Heathrow danas je nakratko obustavila odlazne letove jer su u blizini aerodroma uočeni dronovi. Reuters, britanski Telegraph i Independent javili su kako su obustavljeni svi odlazni letovi dok se incident s dronovima ne istraži.

Ispričali se putnicima

Nedugo potom iz zračne luke Heathrow su na svojem Twitter profilu objavili kako im je prijavljeno da su u blizini aerodroma uočeni dronovi te kako su se zbog sigurnosti odlučili na obustavljanje odlaznih letova dok se incident ne razjasni. O svemu je bila obaviještena i policija koja je izašla na teren.

"Reagirat ćemo na prijavu o dronu na Heathrowu te surađujemo s policijom kako bi spriječili prijetnju operativnoj sigurnosti. Kao mjeru opreza, zaustavili smo sve odlazne letove dok istražujemo ovaj slučaj. Ispričavamo se putnicima kojima će ovo izazvati poteškoće", poručili su s Heathrowa.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je došlo do odgoda,a potom i otkazivanja brojnih letova na aerodromu Gatwick nakon što je više osoba prijavilo da je vidjelo jednog ili više dronova. 

Tijekom 36 sati krize s dronovima na Gatwicku odgođeno je ili otkazano gotovo 1.000 letova, što je utjecalo na 140.000 putnika, javlja Guardian.

Avioni kružili oko Heathrowa

Kako se moglo vidjeti na sajtu za praćenje letova Flightradar24, oko Heathrowa je dok je bio zatvoren kružilo nekoliko aviona.

O incidentu se na svojem Twitteru oglasila i policija. 

"Oko 17:05 smo primili dojave o viđenju drona u blizini aerodroma Heathrow. Heathrow je obustavio odlazne letove kao mjeru opreza a službenici koji su u Heathrowu trenutno istražuju cijeli slučaj s kolegama s aerodroma", poručili su.

Kako je izvijestio BBC, britanski ministar prijevoza Chris Grayling izjavio je kako se priprema vojska koja će na teren izaći s opremom za rušenje dronova, ako to bude bilo potrebno.

Kako su nakon gotovo sat vremena nakon zatvaranja odlaznih letova izvijestili AFP i Reuters, nastavljeni su odlazni i dolazni letovi s Heathrowa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.