HGSS-ovci iz kanjona Cetine spasili ozlijeđenu ženu

Foto: HGSS

HGSS-ovci su danas spašavali ženu iz kanjona Cetine. Dojavu je oko 13 sati zaprimila stanica Makarska, a u akciji im se pridružila i stanica Split. Detalje akcije spašavanja objavili su na Facebooku:

"Tijekom kanjoninga, jedna osoba zadobila je ozljedu noge i te joj je trebalo pružiti pomoć. Odmah po dojavi, na teren su se uputili spašavatelji HGSS-a Stanice Makarska. U tijeku akcije spašavateljima su se pridružili i članovi HGSS-a Stanica Split. Ukupno 12 članova, opremljeni specijalnim nosilima i medicinskom opremom, iz Zadvarja kroz zahtjevan teren, započinju spuštanje do unesrećene osobe.

"Uvijek treba biti oprezan i pripremljen"

Nakon dolaska na mjesto nesreće, spašavatelji su pristupili pružanju prve pomoći ozlijeđenoj osobi. Zahvaljujući stručnosti i brzini, unesrećena osoba je zbrinuta na licu mjesta i ubrzo prevezena do hitne medicinske pomoći. U 15:45  svi sudionici spašavanja uspješno su se vratili do Zadvarja.

Kanjon Cetine poznat je po svojoj ljepoti, ali i zahtjevnom terenu koji privlači mnoge avanturiste i turiste iz cijelog svijeta. Nadamo se da će ova nesreća poslužiti kao podsjetnik svima koji uživaju u avanturističkim aktivnostima kako uvijek treba biti oprezan i pripremljen. Sigurnost je na prvom mjestu", objavili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.