Za nagradnu igru Porezne imao 2858 računa. Provodio je igru Hidre, danas je odgođena

Foto: Hidra.com.hr

Zagrebačka pivovara odgodila je izvlačenje nagradne igre "Uz Hidru prirodno do nagrada" za 30 dana. Iz tvrtke su naveli da je do odgode došlo prema članku 7. Pravilnika o priređivanju nagradnih igara "zbog nastupa izvanrednih i nepredviđenih okolnosti".

Vrijedne nagrade

"O daljnjim aktivnostima ćemo pravodobno informirati javnost. Zahvaljujemo našim vjernim potrošačima na sudjelovanju i razumijevanju", objavila je Zagrebačke pivovare.

Prva nagrada je Jeep Avenger, a među ostalima su i dva quada i pet bicikala. Ukupno se dijeli 58 nagrada. U nagradnoj igri sudjeluje se tako da se za svaki Hidra proizvod preko web-stranice, WhatsAppa ili SMS-a pošalju broj računa i osobni podaci. 

Vlasnik tvrtke koja je provodila igru je nesuđeni pobjednik nagradne igre Porezne

Zagrebačku pivovaru pitali smo zašto je izvlačenje odgođeno. Do zaključenja teksta nismo dobili odgovor. Treba istaknuti da nagradnu igru provodi tvrtka Geld Data iz Zagreba. Vlasnik te tvrtke je Andrej Steven Horvat - nesuđeni pobjednik nagradne igre Porezne uprave. Zagrebačku pivovaru pitali smo i je li činjenica da im je ova firma provodila nagradnu igru pridonijela odgodi.

Index je zaprimio više dojava čitatelja koji su nas upozorili na ovu situaciju. Jedan čitatelj otkrio nam je da je imao dva računa na kojima je bila kupljena Hidra. Oba računa prijavio je na nagradnu igru Hidre, a jedan od njih odmah je skenirao i za nagradnu igru Porezne uprave. 

"Htio sam prijaviti račun Hidre na igru Porezne, nije se moglo"

"Drugi račun planirao sam skenirati idući dan jer se po jednoj tvrtki dnevno može skenirati samo jedan račun. Kad sam idući dan htio skenirati račun, nisam ga mogao prijaviti i dobio sam obavijest da je račun već prijavljen. 

Ja i frend smo se još zezali da su ga možda prijavili ovi koji prikupljaju račune za nagradnu igru od Hidre i kojima je poslan račun za nagradnu igru. Nisam tome pridodavao više pažnje dosad kad sam u jednom članku pročitao da je pobjednik za mjesec srpanj vlasnik tvrtke koja provodi nagradnu igru za Hidru", naveo je čitatelj.

Horvat je skupio 2858 računa u 24 dana

>> Porezna promijenila pobjednika one nakaradne nagradne igre. Na pomolu novi skandal?

Porezna je, podsjetimo, oduzela pobjedu Andreju Stevenu Horvatu iz Zagreba, koji je skupio 2858 računa u 24 dana, odnosno 119 računa po danu. 

"Vrlo sam jednostavno skupio račune jer sam ih prikupio drito od konobara. Tko ima najviše računa dnevno? Pa konobari. Moja prednost je ta što ja radim neke poslove vezane za konobare pa imam baze konobara zbog drugih projekata i onda sam poslao poziv u WhatsApp grupu i rekao im da mogu tamo proslijediti svoje račune i da ih razmjenjujemo", kazao je Horvat Indexu prije tri tjedna.

"Ja ne znam hoću li moći i dalje motivirati konobare da mi šalju račune. Ovi što skupljaju fizički račune će biti u prednosti jer su uvjerili lokale da im daju račune. Ta igra je totalni promašaj u smislu Porezne i dijeljenja nagrada jer normalan čovjek to ne može dobiti. Ja sam bio pametnjaković koji je to riješio tehnologijom, a ove 'hodače' je nemoguće pobijediti", istaknuo je. 

Tvrtka godinu završila s prihodom od 200 tisuća eura

Kontaktirali smo i Horvata oko odgađanja ove nagradne igre. Kad nam se javi, objavit ćemo odgovor. Spomenimo i da je tvrtka Geld Data prošlu godinu završila s prihodom od 201.4 tisuće eura i ima dvoje zaposlenih.

Andreja Stevena Horvata povezuje se s ukupno 14 poslovnih subjekata, uglavnom tvrtki i udruga. Šest ih je aktivno. 

Osnivač je Buy Chata, platforme koja prikuplja podatke o cijenama namirnica od potrošača preko fotografija njihovih računa. "Koristeći WhatsApp za besprijekorno učitavanje računa, naša umjetna inteligencija obrađuje te podatke kako bi tvrtkama pružila točne uvide u cijene u stvarnom vremenu", navodi se.

Ekipa s Reddita otkrila je da je chatbot za nagradnu igru Zagrebačke pivovare išao upravo preko BuyChata, o čemu smo pitali samog Horvata. Napomenimo da je Horvat, kako piše na njegovom LinkedInu, član Uprave Buyerfy LLC. Radi se o platformi koja koristi analizu podataka kako bi prikupljala i analizirala informacije o kupcima. Integrira se s platformama za poruke poput WhatsAppa i Telegrama te ima alat za skeniranje računa.

Drugim riječima, kupci mogu skenirati svoje račune preko platforme, čime automatski sudjeluju u nagradnim igrama i natječajima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.