HNB ljudima poslao mail da ništa od prigodne kovanice. Sad kažu: To je bila greška

Foto: HNB, Index

Indexu se javilo više čitatelja koji su nam rekli da su im iz HNB-a na pokušaj predbilježbe za prigodne kovanice od 2 eura s likom Marka Marulića, koje su iz HNB-a najavili jučer, odgovorili mailom u kojem ih obavještavaju da se odustalo od izdavanja te kovanice.

"Zahvaljujemo na zanimanju koje ste iskazali za prigodnu kovanicu Marko Marulić i sa žaljenjem Vas obavještavamo da Hrvatska narodna banka odustaje od njezina izdavanja. Ako ste zainteresirani za buduća izdanja prigodnih kovanica Hrvatske narodne banke, pratite nas na internetskoj stranici www.hnb.hr", stoji u mailu koji su primili zainteresirani građani.

Index se oko toga obratio HNB-u, iz kojeg nam kažu - povratni mail koji su dobili građani zapravo je greška. 

Došlo je, navode, do pogreške u sustavu i ljudima je poslan krivi mail. Kovanica se, dakle, ipak izdaje po planu, pa građani koji žude za prigodnom kovanicom mogu odahnuti. Iz HNB-a napominju da će oni koji su dobili pogrešan mail, sada dobiti ispravan, kao i ispriku. 

"Građani koji su se javili za predbilježbu dobili su takav odgovor zbog pogreške u administriranju sustava. Problem je već otklonjen, a predbilježba ostaje kakva je bila te će građani dobiti poruku da će predbilježba biti prihvaćena uz ispriku zbog nastale neugodnosti", poručili su za Index iz HNB-a. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.