HND dodijelio nagrade za lokalno novinarstvo

Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

U sklopu 5. Media In Time festivala novinarstva danas su u Vinkovcima dodijeljene nagrade HND-a za najbolje novinarske radove u lokalnom novinarstvu.

Nagradom Anđelko Erceg za pisano novinarstvo nagrađena je dopisnica Večernjeg lista iz Osijeka Suzana Lepan Štefančić, a za internet novinarstvo novinarka slavonskobrodskog portala SBplus Željka Gavranović.

Nagradu Siniša Glavašević za radijski prilog primio je Ivan Hlupić iz Radio Sljemena. Za najbolji televizijski prilog nagradu su primili RTL-ova novinarka iz Zagreba Kristina Čirjak i novinar Nove TV iz Splita Ivan Kaštelan.

Hedl: Nije lako baviti se lokalnim temama

Čestitajući nagrađenima, potpredsjednik HND-a Drago Hedl ustvrdio je kako se lokalnim temama nije nimalo lako baviti, posebice u manjim sredinama.

"Često se zna dogoditi da upravo te, naizgled male i lokalne teme, prerastu u teme nacionalnog značaja", kazao je Hedl, odajući priznanje novinarima u lokalnim medijima.

Nastavak festivala sutra u Vukovaru

Prije dodjele nagrada u sklopu 5. Media In Time festivala novinarstva održane su panel-diskusije na temu uspostave sustava provjere činjenica u medijima, o čemu su govorili Marija Lalić iz Agencije za elektroničke medije, zamjenica voditelja projekta VerifEye - jačanje otpornosti  društva na dezinformacije Nika Šiprak Wendling te Emir Zulejhović iz platforme Raskrinkavanje.ba.

Festival se nastavlja sutra u Vukovaru na Veleučilištu Lavoslava Ružičke panel-raspravom na temu BBC i fact-checking, o čemu će govoriti Aleksandar Miladinović, zamjenik glavnog urednika BBC-ja Srbija, dok će o temi Fotografija - manipulacije i opasnosti umjetne inteligencije izlagati Ajdin Kamber, bosansko-hercegovački novinar, snimatelj i fotograf freelancer. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.