Hoće li 10 dana prije izbora HDZ-ovci Anti Gotovini dati nagradu Grada Zadra?

GENERAL Ante Gotovina, koji je na Haškom sudu nepravomoćno osuđen na 24 godine zatvora zbog ratnog zločina, je nominiran za dobivanje ovogodišnju nagradu Grada Zadra.

Za istu nagradu je nominiran i Zlatko Košta. Gradsko vijeće, u kojem većinu ima HDZ, još mora potvrditi dodjeljivanje nagrade Gotovini. Svečana dodjela nagrade će se održati 24. studenog, samo deset dana prije parlamentarnih izbora te bi je lokalni političari lako mogli iskoristiti u kampanji.

Gotovina je već proglašen počasnim građaninom Zadra


Uz kandidate za nagradu Grada Zadra, objavljeni su i kandidati za nagradu za životno djelu don Pavao Kero i Ratko Perić te kandidati za grb Grada Zadra Šime Kević, Ljerka Gaćina i Pavao Mendež. Niti ove godine nema kandidata za počasnog građanina Zadra. Do sada tu titulu imaju samo predloženi Ante Gotovina i Franjo Tuđman.

Nagrade će biti dodijeljene u sklopu svečane sjednice Gradskog vijeća te proslave Dana Grada i blagdana Sv. Krševana. Gotovinu je za dobivanje nagrade predložilo Odbor za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Zadra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.