Homofobni napad u Rijeci: Huligani pretukli dvojicu mladića jer su hodali zagrljeni

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

NEPOZNATI počinitelji proteklog su vikenda u centru Rijeke pretukli 23-godišnjeg Matiju Piralića i njegovog prijatelja, javlja Lupiga

"Bio sam na Kontu u većem društvu. U jednom trenutku prijatelj i ja smo otišli obaviti nuždu do obližnjeg grmlja. Hodajući prema tamo zagrlio sam frenda i tako smo hodali neko vrijeme. Otišli smo svaki u svoj grm. Odjednom je skupina mladića naših godina ili možda malo starijih napala mog prijatelja", rekao je Piralić i nastavio kako su im upućivali homofobne uvrede. 

"Rekao sam im da ne želim probleme i da nas puste. Pokušao sam otići, ali mi nisu dopustili. Prvo sam dobio udarac šakom u glavu. Kako sam se okrenuo natrag, zamolio sam ih opet da me ne diraju, ali tada sam dobio udarac u koljeno i pao na pod. Umirao sam od bolova, a oni su me cipelarili. Neki dečko i više cura su mi priskočili u pomoć i napadači su pobjegli", rekao je.

Brat, inače liječnik, rekao je da dramatizira i glumata

Piralić je u Rijeku došao na odmor nakon završenog studija te je posjetio brata koji je u Rijeci na liječničkoj specijalizaciji. 

"Rekao mi je da sam si sigurno sam kriv jer sam previše otvoren po pitanju svoje seksualnosti i da sam dobio ono što sam tražio. Na Hitnu me odvelo to društvo, a on se tamo pojavio malo kasnije jer specijalizira u toj bolnici. Rekao je medicinskom osoblju da dramatiziram i glumatam i da mi nije ništa. Oni su me pregledali i prema nalazima je ispalo da mi nije ništa. Kasnije je došla policija, a brat je opet ponovio isto, pa ne znam što su zapisali i što će biti s time i hoće li se što poduzeti. Sumnjam da će se išta dogoditi i baš zato želim da moja priča izađe u javnost da se možda netko negdje počne hvatati za glavu. Kod brata se nakon svega toga nisam htio vratiti pa sam prespavao kod frenda prije nego sam se vratio u Zagreb. Nisam mogao ni stati na nogu, a brat mi čak nije htio ni pomoći s hodanjem. Ne mogu to razumjeti", rekao je Piralić. 

U nalazu iz riječkog KBC-a piše kako se nakon RDG lijevog koljena ne vide frakture te su ga poslali kući. 

Drugačiji nalazi u Zagrebu

Ipak, nalaz iz zagrebačke Klinike za traumatologiju pokazuje da ima kompletno puknuće prednjeg križnog ligamenta. 

Kada se iz Rijeke vratio u Zagreb, zbog jakih bolova Matija je otišao na Hitnu te je nakon pregleda zadržan u bolnici i hospitaliziran na dva dana te je potom pušten na kućno liječenje. Stavljena mu je ortoza na lijevu nogu, uz propisano kretanje pomoću dvije štake. Za tri tjedna naručen je na kontrolu i Matija očekuje da će ga tada podvrgnuti operaciji.

"Šokiralo me je da se to sve u Rijeci dogodilo. To mi je bio prvi put da sam uopće otišao u Rijeku. Nije mi bilo na kraj pameti da se to tamo može dogoditi. Takve stvari mi se nisu dogodile ni u Zagrebu, a znao sam se poljubiti s dečkom na ulici", rekao je napadnuti mladić za Lupigu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.