Hrebak: Do požara u pogonu vjerojatno došlo tijekom radova na stiroporu ili plastici

Screenshot: RTL

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak iz HSLS-a je, nakon požara u pogonu bivše industrije mesa u vlasništvu Fortenove, poručio da građani nemaju razloga za paniku zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca.

Hrebak je za RTL Danas kazao kako je od Fortenove tražio podrobnije očitovanje o radovima koji su se na tome mjestu odvijali. Prema zadnjim informacijama, do požara je došlo prilikom demontaže metalnih konstrukcija.

Nakon što se zaiskrilo požar je zahvatio plinsku bocu smještenu na viličaru koja je eksplodirala.

Hrebak: U gradu se osjetio jak i intenzivan miris paleži i plastike

U požaru je ozlijeđen radnik koji je otpušten iz bolnice i vatrogasac koji se još uvijek nalazi na liječenju u bjelovarskoj bolnici. Vatrogasci su još na terenu.

"Građani su me obavijestili da je ujutro došlo do jake detonacije. Odmah sam nazvao zapovjednika javne vatrogasne postaje čiji su vatrogasci već bili na požarištu. Pogon godinama ne radi. Objekt je pasivan više od 20 godina, a od Fortenove smo prije dva mjeseca dobili informaciju da se tamo održavaju neki radovi.

Od Fortenove smo tražili podrobnije očitovanje o radovima i svemu što se dogodilo. Do požara je vjerojatno došlo zbog starih instalacija u pogonu te zato što ga godinama nitko nije koristio. U gradu se osjetio jak i intenzivan miris paleža i plastike. Pretpostavljamo da je došlo do požara uslijed radova upravo na stiroporu ili plastici", rekao je Hrebak za RTL i dodao da će se više znati nakon očevida.

"Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca građani nemaju razloga za zabrinutost. Moglo je sve biti puno gore. Na sreću nitko nije ozlijeđen", kazao je bjelovarski gradonačelnik za RTL.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.