HRT dobio 4 nova šefa, među njima je i prva voditeljica emisije Dobro jutro, Hrvatska

Na fotografiji: Marija Nemčić i Ivica Zadro Screenshot: HRT

HRVATSKA radiotelevizija (HRT) objavila je imena četiri nova ravnatelja poslovnih jedinica, koji će ujedno biti i najbliži suradnici novog ravnatelja HRT-a.

HRT je organiziran u četiri poslovne jedinice (PJ) na čijem čelu su ravnatelji, a to su: Program, Produkcija, Tehnologija i Poslovanje.

U priopćenu kojeg potpisuje glavni ravnatelj Robert Šveb se navodi da se na natječaj javio niz "iznimno kvalitetnih kandidata". 

Marija Nemčić postaje nova šefica Programa

Marija Nemčić nova je ravnateljica Programa HRT-a. Nemčić radi na HRT-u više od 30 godina, a u svojoj dosadašnjoj karijeri obnašala je razne rukovodeće funkcije u programu, produkciji, međunarodnim odnosima i ravnateljstvu HRT-a. 

"Njen profesionalizam, znanje i motivacijsko umijeće dobro je poznato svima na HRT-u, kao i izvan njega - a njezina ključna uloga će biti podići kvalitetu i kredibilitet programa i programskih sadržaja HRT-a", piše u priopćenju.

Nakon obavljenih intervjua, a prije odluke o imenovanju, sukladno Zakonu provedeno je izjašnjavanje kreativnih zaposlenika na kojem je Marija Nemčić dobila pozitivno mišljenje 73% radnika koji su pristupili glasovanju. 

Nemčić je javnosti poznatija kao prva voditeljica emisije Dobro jutro, Hrvatska koja je s emitiranjem započela 27. travnja 1992. godine.

Marija Kosor na čelu Produkcije

Marija Kosor, za koju HRT navodi da je "novo lice i nova energija u visokom menadžmentu HRT-a", vodit će poslovnu jedinicu Produkcija HRT-a.

Njezino 26 godina dugo radno iskustvo prožeto je radom na velikim i kompleksnim produkcijama igranih i dokumentarnih audiovizualnih djela

Kosor kao producentica potpisuje dokumentarno-igrani serijal Dubrovačka Republika i Doba Uskoka.

Kosor će imati ključni zadatak u jačanju produkcijske kvalitete cjelokupnog HRT-ova programa, piše HRT.

Zvonimir Jukica ostaje šef Tehnologije

Na čelu poslovne jedinice Tehnologija HRT-a ostaje dosadašnji v.d. ravnatelj Zvonimir Jukica. On će, piše HRT, nastaviti proces tehnološke transformacije HRT-a te unapređenje postojećih produkcijskih kapaciteta i tehnologije.

Gordana Grandov vodi Poslovanje

Gordana Grandov dolazi na HRT na mjesto ravnateljice PJ Poslovanja.

"Gordana Grandov je iskusni stručnjak u financijskoj i medijskoj industriji, sa zavidnom karijerom u Hrvatskoj i inozemstvu. Pritom je njezina prednost što dobro poznaje sustav HRT-a, gdje je nekada vodila financije, računovodstvo, plan i analizu. U perspektivi novog razvojnog ciklusa koji je pred HRT-om, stabilno financiranje i bolje korištenje EU fondova, ključni su za uspješnu transformaciju i razvoj HRT-a", navodi se u priopćenju.

Novi šefovi na dužnost stupaju s prvim radnim danom u novoj 2022. godini, a dosadašnji v.d. ravnatelji prelaze na nova radna mjesta unutar HRT-a, sukladno njihovim ugovorima o radu.

"Uz visoka očekivanja javnosti i institucija koje su nam dale povjerenje, moramo odgovoriti svim izazovima - prije svega u jačanju profesionalnosti, ugleda i utjecaja HRT-a", piše Robert Šveb, glavni ravnatelj HRT-a.

Novi ravnatelji na dužnosti ostaju sljedećih pet godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.