Hrvatski Crveni križ do danas skupio 2,92 milijuna kuna pomoći za Haiti

HRVATSKI Crveni križ u akciji prikupljanja pomoći za unesrećeno stanovištvo Haitija do danas je prikupio 2,923.460,00 kuna. "Od tog iznosa građani, tvrtke, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i institucije ukupno su donirali 1,923.460,00 kuna, a Vlada Republike Hrvatske 1,000.000,00 kuna", stoji u službenom izvješću Hrvatskoga Crvenog križa.

U današnjem izvješću Crveni križ zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u najvećoj operaciji spašavanja u proteklih nekoliko desetljeća.

Od četvrtka, 21. siječnja na Haitiju je i volonter Hrvatskoga Crvenog križa, 46-godišnji Tihomir Štrekelj, s jedinicom od 7 članova za žurno djelovanje Austrijskoga Crvenog križa. Njihova je zadaća pročišćavanje vode, promicanje higijenskih navika i podučavanje volontera Haićanskog Crvenog križa o načinu korištenja opreme za proizvodnju pitke vode i poboljšanje sanitarnih uvjeta.

U slučaju velikih katastrofa broj stradalih često se povećava zbog zaraznih bolesti i narušenih životnih uvjeta koji su direktno vezani uz korištenje zagađene vode, neprimjerene sanitarne uvjete i nemogućnost održavanja higijene, stoji u izvješću Crvenoga križa.

Novčanu pomoć za unesrećene na Haitiju građani i tvrtke mogu uputiti:
- uplatom na žiro-račun Hrvatskoga Crvenog križa broj 2340009-1511555516
poziv na broj* odobrenja 01
- pozivom na donatorski telefon: broj 060 90 11 (6,15 kn, PDV uključen)
- online donacijom na www.hck.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.