"Hrvatski državni vrh kontrolira najveću kriminalnu mrežu na Balkanu - klan Osmani"

"OPERATIVCI hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije obučavaju Albance na Kosovu, dok istovremeno na teritoriju Hrvatske, BiH te Srbije djeluje iranska obavještajna služba", tvrdi Darko Trifunović, profesor na beogradskom Fakultetu za sigurnost.

Profesor Trifunović je za agenciju Srna kazao kako SOA kosovske Albance podučava metodama specijalnog rata, elektronskog prisluškivanja i posebnim tehnikama egzekucija.

"Ovakvo prisustvo SOA-e nije neočekivano ako su uzme u obzir da upravo Hrvatska i njen državni vrh kontroliraju najveću kriminalnu mrežu na Balkanu - klan Osmani kojim rukovode braća Ćazim, Buskim i Burim", kazao je Trifunović.

Dodao je i kako hrvatske tajne službe blisko surađuju s iranskim obavještajnim službama, čija je prisutnost na ovim prostorima poznata skoro svim većim tajnim službama na svijetu. "Iranska tajna služba organizirala je i prvi teroristički kamp u Fojnici, koji je dokumentirao i UN. U tom kampu su trenirali i pripadnici muslimanske službe iz BiH(AID)", kazao je Trifunović.

Napomenuo je kako na teritoriju Srbije djeluju tajne službe svih važnijih zemalja na svijetu, ali i hrvatska SOA, te ukinuta muslimanska služba AID.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.