U Gazi počinje drugi krug cijepljenja protiv dječje paralize

Foto: EPA

Drugi krug cijepljenja protiv dječje paralize trebao bi započeti danas u Pojasu Gaze, ciljajući na približno 590.000 djece mlađe od 10 godina, a Izrael i organizatori dogovorili su humanitarne pauze u ratu koji traje za pojedina područja u tu svrhu.

Prvi krug cijepljenja protiv dječje paralize s dvije doze na zatvorenom palestinskom teritoriju održan je početkom rujna, nakon što je ondje otkriven prvi slučaj dječje paralize u 25 godina.

Izraelska jednogodišnja ofenziva protiv palestinskog islamističkog pokreta Hamasa opustošila je ogromna područja Gaze i ostavila veliki dio zdravstvene infrastrukture u ruševinama.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) sa sjedištem u Ženevi kaže da više od 90 posto djece treba cijepiti kako bi se spriječilo izbijanje dječje paralize, koja može utjecati na živce u leđnoj moždini i moždanom deblu.

Kampanju masovnog cijepljenja provode lokalne zdravstvene vlasti, UN-ova organizacija za djecu UNICEF i Agencija UN-a za pomoć i rad palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNRWA).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.