Hypo banka: Kultererov rokovnik otkrio čak 12 sastanaka s Ježićem u godini dana

ROBERT JEŽIĆ, prvi čovjek tvrtke Dioki i dnevnika Novi list, često se nalazio s danas uhićenim predsjednikom Uprave Hypo banke Wolfgangom Kultererom, što izravno pobija njegovu izjavu kako je bio tek obični lobist koji je rješavao stvari na temelju svog poslovnog utjecaja. Naime, neovisni novinarski istražitelj Željko Peratović, na svom blogu 45 lines objavio je Kultererov rokovnik od 2. listopada 2006. do 31. listopada 2007. iz kojega je očito da se Ježić susreo s Kultererom čak dvanaest puta!

Nakon Polančeca Kulterer kod Ježića

Ježić se tako osobno susretao s Kultererom, a na njihovim sastancima znao je biti i drugorangirani u Hypo banci Tilo Berlin kao i još neki članovi Uprave te neki investitori. No, većinom su se, sudeći prema rokovniku, Kulterer i Ježić sastajali sami.

Isto tako vidljivo je da se Kulterer znao naći s Ježićem nakon sastanaka s tadašnjim potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom koji je bio desna ruke Ive Sanadera, tadašnjeg premijera.

Učestali sastanci Ježića i Kulterera izravno pobijaju Ježićevu izjavu kako je bio tek "običan lobist" odnosno da nije bio ključan lobist za Hrvatsku kao desna ruka Ive Sanadera. 

Granić čak šest puta kod Kulterera od kolovoza do listopada

Na listi sastanaka može se naći  i ime Mate Granića, koji je sam priznao da je njegova tvrtka Magra imala konzultantski ugovor od 2006. do 2008. godine s Hypo Zagreb, a 2007. i 2008. godine s tvrtkom Hypo International. Tada je kao bomba odjeknula vijest iz austrijskog Standarda da je Granićeva tvrtka primila čak 762.000 eura honorara, što je bio prevelik iznos za jednu lobističku tvrtku. Granić tvrdi da su primali dobre honorare, ali ne u tom iznosu.

Od kolovoza do listopada 2007. godine susreli su se čak 6 puta, a vrlo često njihovim sastancima prethodili su oni s Ježićem.

I Štrok na sastancima

Na listi se nalazi i u posljednje vrijeme često spominjani dubrovački hotelijer Goran Štrok, a iz rokovnika je vidljivo da je Kulterer često putovao u Dubrovnik, no zanimljivo je kako se ne može vidjeti s kim se u Dubrovniku sastajao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.