Idućih par dana jutra će biti svježa, a dan prekrasan i topao

Prema prognozi DHMZ-a, očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. Na zapadu zemlje, osobito na širem području Rijeke, mjestimice može pasti slaba kiša.

Najviše sunčanih razdoblja predviđa se u Dalmaciji. Vjetar će biti slab do umjeren, u Slavoniji jugoistočni, na sjevernom Jadranu južni i jugozapadni, dok će u Dalmaciji puhati sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura će se kretati između 17 i 21°C, dok će u Dalmaciji biti nešto viša.

Sutra još malo toplije

Sutra se u većini krajeva očekuje pretežno sunčano vrijeme. U unutrašnjosti će ujutro mjestimice biti magle, a poslijepodne će zapuhati umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar.

Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, koja će prema kraju dana podno Velebita jačati, dok će na otvorenom moru puhati umjeren sjeverozapadni vjetar. Minimalna temperatura zraka bit će od 6 do 10°C, a na Jadranu između 13 i 18°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom će biti od 19 do 22°C, dok će u Dalmaciji dosezati i do 25°C.

Od srijede nešto hladnije

Jutra će biti svježa, a od srijede maksimalna temperatura zraka bit će malo niža.

Na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano. Potkraj četvrtka naoblačenje uz mogućnost za kišu, ponajprije na sjevernom dijelu. U utorak i srijedu slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, a od kraja srijede na sjevernom Jadranu bura.

U Dalmaciji u četvrtak okreće na jugo, najprije na otvorenom moru. Temperatura zraka bez veće promjene.

Biometeorološka prognoza

Kako piše DHMZ, na području Hrvatske biometeorološke prilike i dalje će biti razmjerno povoljne. Lokalno moguća jutarnja magla u unutrašnjosti može uzrokovati manje tegobe kroničnim plućnim i srčanim bolesnicima, no taj utjecaj neće biti dugotrajan. Iako naoblaka može kvariti raspoloženje osjetljivijim meteoropatima, značajnije tegobe uzrokovane vremenom se ne očekuju.

Stoga će mnogi biti primjerene koncentracije i radnog elana, a dobrom raspoloženju dodatno će doprinijeti mogućnost boravka na otvorenom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.