Ima li izlaza: Porezna uprava blokirala Sunčani Hvar

SUNČANI HVAR u blokadi je od petka. Uprava hotelske kuće čini što može, no dugovi prema državi očito su poveći pa zasad još nema potvrde da su im odblokirali račun. 

Prema izvješću o polugodišnjem poslovanju, Sunčani Hvar u prvih šest mjeseci ove godine bilježi više od 30 milijuna kuna gubitka, dok su ukupni dugovi narasli na pozamašnih 587 milijuna kuna.

Pritisli ih nakon otkaza ugovora

Blokadu Porezne uprave vjerojatno će unutar Orco grupe promatrati kao još jedan oblik pritiska hrvatske države na njihovu investiciju, nakon što je Hrvatski fond za privatizaciju nedavno jednostrano raskinuo ugovor o javno-privatnom partnerstvu, koje su na Hvar doveli bivši premijer Ivo Sanader i njegova desna ruka Damir Polančec.

Orco se ne predaje, kažu da Vlada, odnosno Fond, pokušavaju sakriti svoj dio odgovornosti za neslavni krah hvarske hotelske kuće. Najavljuju sudske tužbe i internacionalizaciju svog slučaja.

Kao da to samo po sebi nije dovoljno, urede Sunčanog Hvara već mjesecima češlja kriminalistička policija u potrazi za poslovnom dokumentacijom i dokazima. Sumnja se da je iz tvrtke "isparilo" više od 400 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.