Incident zasjenio objavu kandidata za glavnog ravnatelja: Jančića ne puštaju na HRT

NA TREĆI natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a stiglo je 20 prijava, od kojih su dvije nevažeće. Od 18 kandidata koji će sudjelovati u utrci za glavnog ravnatelja HRT-a, tek je pet novih imena, a dio njih će okušati sreću u natječaju po treći put.

Kandidati su: Jozo Rajkovača, Boris Gregorić, Zoran Kalinić, Mate Pavković, Branimir Ježić, Nikola Kristić, Karolina Vidović Krišto, Goran Rotim, Marko Ugarković, Branimir Farkaš, Mario Raguž, Branko Debeljak, Nada Prkačin, Marko Malnar, aktualni v.d. glavnog ravnatelja Josip Popovac, Damir Šimunović, Veljko Jančić i Dušan Radić.

Zbog hitnosti postupka za izbor ravnatelja već sljedeći tjedan bi trebali biti obavljeni razgovori s kandidatima, međutim, zbog odsutnosti četvero članova Programskog vijeća na 80. sjednici, dogovor će tek slijediti.

Programski vijećnik Siniša Grgić odmah je nakon otvaranja kuverti s imenima kandidata za mjesto glavnog ravnatelja HRT-a napustio sjednicu, a njegovim je odlaskom, zbog nedostatka kvoruma, sjednica i prekinuta.

Jančića zaustavili zaštitari

Objavljivanje kandidatura ostalo je u sjeni "događaja naroda" u dvorištu zgrade na Prisavlju. Tamo je, naime, zaštitarska služba HRT-a spriječila kandidata za glavnog ravnatelja i otpuštenog urednika koordinatora emisije Hrvatska uživo da uđe u zgradu. Jančić nam je ispričao kako, iako mu otkazni rok traje do 2. svibnja i još je uvijek zaposlenik HRT-a, za ulazak u zgradu mora tražiti propusnicu v.d. glavnog ravnatelja Josipa Popovca. Jančić ističe kako je jučer nazvao Popovčevu tajnicu i bez problema ušao u zgradu.

Veljko Jančić: Žele me eliminirati iz utrke za glavnog ravnatelja i cenzurirati Hrvatsku uživo!

"Danas sam ponovno trebao zvati Popovca, koji mi je smjestio kaznenu prijavu, da me se pusti u zgradu, ali ja to više ne želim raditi. U dvorište HRT-a sam ušao u automobilu Hašima Bahtijarija. Na porti su mi ljudi iz sigurnosti rekli da su dobili nalog da jave kada sam ušao u dvorište", kazao je za Index Jančić te dodao kako je tada izašao i drugi zaštitar koji ga je zamolio da izađe iz kruga zgrade jer nema propusnicu.

"Popovca za ulazak više neću pitati"

Natezanje ispred zgrade HRT-a je trajalo oko sat i pol vremena, nakon čega su Jančićevi kolege novinari tražili da on danas gostuje u emisiji, što je odbijeno. Po njegovim riječima, o tome može odlučivati samo Josip Popovac. 

"Ja Popovca za ulazak više neću pitati", zaključio je Jančić. I član Programskog vijeća HRT-a Hašim Bahtijari je potvrdio kako se Jančić u njegovu automobilu prevezao preko porte. Ispričao nam je da je kod rampe vidio Jančića koji mu je rekao da mu ne daju ući, na što ga je Bahtijari pozvao u svoj automobil. "Tada je nastala strka, došlo je osiguranje, rekli su mu 'Veljko svaka čast, ali mi te ne smijemo pustiti'", kazao je za Index Bahtijari te dodao kako je u dvojbi je li napravio kazneno djelo.

Kolege izrazili podršku Veljku Jančiću

Novinari i urednici HTV-a Lela Knežević, Aleksandar Stanković, Velimir Đuretić, Matko Bušelić, Robert Zuber Tomić i Maja Sever izašli su ispred zapadnog ulaza u kompleks HRT-a dati podršku svome kolegi Veljku Jančiću (treći zdesna).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.