Indijski premijer kod Putina o Ukrajini: "Kad stradaju nedužna djeca, srce krvari"

Foto: EPA

Indijski premijer Narendra Modi ovih je dana bio u posjetu Rusiji i kolegi Vladimiru Putinu. Započeo ga je u ponedjeljak, samo nekoliko sati nakon što su ruski udari na Ukrajinu ubili 41 osobu, uključujući djecu, kada je projektil pogodio dječju bolnicu u Kijevu.

"Kao prijatelj, rekao sam mu da je za svjetliju budućnost naših budućih generacija mir od najveće važnosti", rekao je Modi u prisustvu Putina. "Rješenja nisu moguća na bojnom polju. Između oružja, metaka i bombi, mirovni pregovori ne mogu biti uspješni. Put do mira moramo pronaći samo kroz dijalog", rekao je, prenosi Guardian.

Modi: Kad stradaju nedužna djeca, srce krvari

“Bilo da se radi o ratu, sukobu ili terorističkom napadu, svaka osoba koja vjeruje u čovječanstvo povrijeđena je gubitkom života”, nadalje je upozorio Modi. Kad stradaju nedužna djeca, srce krvari i ta je bol jako zastrašujuća, nastavio je.

Nakon što je Modi podijelio fotografiju sebe kako grli Putina na mreži X na početku njegova posjeta u ponedjeljak, ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky je na društvenoj mreži napisao kako je " veliko razočaranje i razoran udarac naporima za mir u Ukrajini vođa najveće demokracije na svijetu zagrlio je najkrvavijeg zločinca na svijetu na takav dan u Moskvi ".

Američki State Department priopćio je u ponedjeljak da su Indiji izrazili zabrinutost zbog njezinih odnosa s Rusijom.

Indija je sve važniji partner Rusiji i ekonomski i diplomatski. Putin je u svom govoru pred Modijem istaknuo kako dvije zemlje imaju "posebno povlašteno strateško partnerstvo" te je zahvalio indijskom premijeru na naporima uloženim u mirno rješavanje rata u Ukrajini.

"Zahvaljujem vam na pozornosti koju posvećujete najhitnijim problemima, uključujući nastojanja da se ukrajinska kriza riješi, naravno, prvenstveno mirnim putem", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.