Indijski radnik umro u Italiji. "Ostavili su ga s otkinutom rukom na cesti kao smeće"

Foto: X

Indijski radnik Satnam Singh (31) preminuo je od teških ozljeda koje je zadobio dok je radio na stroju na farmi u Latini, ruralnom području blizu Rima s velikom zajednicom indijskih imigrantskih radnika.

Singh, koji je došao u Italiju sa suprugom prije tri godine, navodno je ostavljen s otkinutom rukom na cesti ispred svog doma u Borgo Santa Marii.

Policija je rekla da ih je nazvala njegova supruga i da je helikopterom prevezen u bolnicu San Camillo Forlanini u Rimu, gdje je u srijedu preminuo od zadobivenih ozljeda.

Njegov talijanski poslodavac je pod istragom zbog ubojstva iz nehaja, kršenja propisa o sigurnosti na radu i nepružanja pomoći.

Prema prvim istraživanjima, Singh je radio na stroju za zamatanje plastike pričvršćenom na traktor kada je došlo do nesreće.

"Zgroženi smo, ostavili su ga na cesti kao da je vreća smeća"

"Uz užas nesreće, dodatno smo zgroženi činjenicom da je, umjesto da bude spašen, indijski radnik ostavljen blizu svoje kuće", izjavila je Laura Hardeep Kaur, glavna tajnica Frosinone-Latina jedinice sindikata Flai Cgil, za novine Il Giorno.

"Ostavljen je na cesti kao vreća smeća unatoč molbama njegove supruge da ga poslodavac odvede u bolnicu. Ovdje se ne suočavamo samo s ozbiljnom nesrećom na radu, što je samo po sebi već alarmantno, već i s barbarskim iskorištavanjem. Dosta je toga", kazala je. 

Dodala je da je Singh radio za 5 eura po satu bez legalnog radnog ugovora. "Strani radnici i dalje su nevidljivi, na milost i nemilost okrutnih gazda, često Talijana", rekla je.

Talijanska ministrica rada Marina Calderone osudila je ovaj "pravi čin barbarstva" i izrazila nadu da će odgovorni biti kažnjeni. "Indijski poljoprivredni radnik koji je pretrpio ozbiljnu nesreću u okolici Latine i bio napušten u vrlo ozbiljnom stanju preminuo je", rekla je parlamentu.

Ministar poljoprivrede Francesco Lollobrigida rekao je da je vlada Giorgie Meloni "na prvoj crti borbe protiv svih oblika iskorištavanja radne snage". Dodao je: "Ovo je tragedija koja nas ne smije ostaviti ravnodušnima i koju treba potpuno rasvijetliti."

Stranka lijevog centra, Demokratska stranka (PD) osudila je postupanje prema ovom čovjeku kao "poraz civilizacije" i pozvala vladu da poduzme mjere kako bi Italija bila oslobođena takozvanih "agromafija" koje upravljaju mrežama za iskorištavanje migrantske radne snage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.